Fredag, men helt utan fredagskänsla...

...nyårsambivalensen når nya höjder i Kalle-land!

Erik hade ordnat fram ett förslag på nyårsfirande som lät hyfsat lockande, men det lutar nog åt lugn middag hemma hos föräldrarna, med inbjudna gäster i form av Olof, kanske någon mer, och någon av Kristins kompisar. Tror det blir väldigt trevligt - sen får vi se om vi ska ut och röja någonstans efter tolvslaget.

Men inte fasen känns det som att det ska vara nyårsafton om blott två dagar... det känns inte ens som fredag, eftersom arbetsveckan bara varit halv. Jag har emellertid tagit ledigt tisdag och onsdag för att korta ned nästa veckas arbetsångest en smula.

Den omtalade 18-årsfesten blev i mitt tycke mycket lyckad! Trevligt folk (även om jag kände mig lite asocial, som mest kommunicerade med de jag redan kände) och den ultimata förfest-räddaren: kareoke! Jag rev av ett bejublat (!) framförande av Offsprings "The kids aren't alright", och en fin duett tillsammans med Erik i Elvis Presley's "Suspicious Minds".

Vi begav oss i god till till Étage, för att slippa köa. Det lyckades rätt bra, den lilla kön som trots allt bildats avverkades snabbt. Väl inne blev det lite öl, lite sprit, och mycket trevligt umgänge. Sprang på en hel del bekanta ansikten - mycket trevligt. Trots detta avvek vi hyfsat tidigt, vid 01-tiden om jag inte missminner mig. Ringde Olof som var hygglig och lovade att skjutsa mig till jobb dagen därpå...sedan traskade vi genom kungsparken hem till Caroline. Mysigt som alltid, men jag skulle ljuga om jag sa att jag mådde kanonbra när jag vaknade 07:00 i går morse... Huskurerade mig med en ipren och en koffeintablett, och vips - 45 minuter senare kände jag mig redo att möta dagen.

Olof hämtade upp som planerat, och även om jag var seg så förflöt gårdagen på jobb rätt bra. Efter jobb ville pappa ha hjälp att bära in och montera upp deras nyinköpta TV... och jag lovade att hjälpa till ifall han kunde hämta mig på jobb och sedan skjutsa mig hem. Fair deal, tyckte han. Det var inga problem att få in TV'n... och den var riktigt najs - ett riktigt uppköp från en 15 år gammal (dock fullt fungerande) 28" till en 40" Sony LCD. Tummen upp för att de gamla äntligen börjar unna sig lite vardagslyx :-)

Mådde dock riktigt risigt efter detta, av någon anledning... förskjuten bakis, och trött som en idiot. Pappa fick köra mig bortom till slottstaden... hämtade upp Caroline, och sedan ut till mig. Vi var sjukt trötta båda två...och gick och la oss med en gång.

Det var obeskrivligt skönt att vakna upp utvilad i morse, med en vacker flicka i famnen :-) Körde henne hem, sen till jobb (något försenad...)

Under dagen idag har jag och Olof skissat på en ny uppfinning kallad Fartmaster - en slags termosbehållare för analgaser. Vi stoppar där...nu ska jag hem och städa och spela gitarr!

Tjo!

Julen över, nyår närmar sig...

...och i vanlig ordning har planeringen falerat, men mer om det senare...

Julen blev en riktigt härlig tillställning till slut, min skepsis till trots.

Julafton tillbringades i Lund hos min kusin Johannes och hans far Thomas (Johannes mor, min moster Lena, är avliden sedan 6 år). Vi var ovanligt få släktingar i år. Det var förutom värdarna bara min familj (jag, mamma, pappa och min syster) samt Thomas mor Maj-Britt och min morfar.

Jag tryckte i mig småkakor och kaffe till bristningsgränsen, sedan satt jag och snackade skit med morfar medan de andra såg Kalle Anka. Vi har alltid kommit bra överens, jag och morfar, även om han gärna håller långa monologer och ogärna lyssnar på andras synpunkter... :-) Han har alltid ett gäng mer eller mindre trovärdiga rövarhistorier på lut...och denna julafton var han enormt pigg (troligen en följd av att han nu slapp ta hand om snurriga mormor). 

Efter Kalle Anka åkte julmaten fram, trots att jag fortfarande var mätt efter kak-frossan tidigare lät jag mig för ovanlighetens skull väl smaka av nästan allt som stod till buds av julbuffén. Till och med flera olika sorters sill. Orkade inte sådär fantastiskt mycket mat, utan kollapsade proppmätt i en soffa, varifrån jag avnjöt några avsnitt av Pimp My Ride - en lite udda form av julunderhållning. Senare anslöt även min syster och kusin i TV-soffan. Maj-Britt förstod emellertid inte riktigt vad programmet handlade om och ville gärna att vi skulle byta kanal, vilket vi ignorerade. När programledaren för det europeiska Pimp My Ride dök upp i rutan kommenterade morfar det med "Det där var en fet och äcklig jävel - hur fan ska han komma in i bilen?". I guess they don't call him Fat Joe for nothing :-)

Der Deutsche Weinachtstransvestit (min kära mor utklädd till tomtegubbe/kärring på en gång, gormandes besvärjelser på halvdan tyska) dök i vanlig ordning upp med julklapparna. Riktigt underhållande spektakel som mamma ställer till med, även om mina julklappar i år inte var de roligaste (så går det när man bara önskar sig en sak, och denna sak inte går att köpa för pengar och inte heller att på något enkelt vis slå in i presentpapper). Pappa verkade åtminstone mycket belåten med den USB-drivna kaffekoppsvärmare han fick av mig och såg framemot att nu äntligen kunna använda jobbdatorn till något konstruktivt (annars brukar han mest använda den som anslagstavla för handskrivna post-it-lappar)...  

Vi gjorde ett försök att spela sällskapsspelet "Värsta Språket" i någon sorts lagversion, vilket förvisso var ganska kul, men det blev lite lätt förvirrat. Jag hade lovat att köra morfar hem till Trelleborg, vilket instiftades. Sedan åkte jag till stan för att hämta Caroline - min favoritjulklapp :-)

Vi åkte hem till mig... och sedan blev vi på något vis stationerade i horisontalläge enda till kl 18:00 på juldagen... Inte mig emot - mysigare julaftonsnatt och juldag har jag aldrig haft!

Juldagskvällen tillbringade jag faktiskt hemma hos mor och far. Jag förpestade deras tillvaro genom att spela en session trummor i källaren, innan vi gav oss på en lite mer strukturerad omgång "Värsta Språket". Beydligt roligare denna gång, även om jag till slut fick se mig besegrad av morsan, med blott en fjuttig poäng!

Ingen utgång eller annan fest denna juldag, med andra ord, orkade inte med sådant. Senare på kvällen återvände jag till Slottstaden, och tillbringade natten hemma hos Caroline. Hennes mor väckte oss på annandagen, och förkunnade att frukosten stod serverad - vilken lyx tänkte jag, utan att ens ha sett vad den bestod av. När vi kom ut i köket tappade jag hakan totalt. Hon hade dukat upp en frukost värdigt ett finare hotell. Kaffe, juice, oboy, tre sorters bröd, (perfekt) kokta ägg, pannkakor, marmelader, ostbricka... helt galet, och jag var ju inte sen att trycka i mig...

Efter denna gigantiska frukost kände jag mig redo att börja mellandagsrean... mötte upp med Olof och vi plöjde genom stadens butiker med varierande resultat. När dagen var slut hade jag åtminstone köpt två skjortor, tre skärp, en tröja, en slips, en hatt och ett gäng fillingar. Nöjd men fattig. 

En fantastisk helg, således! Trist bara att vara tillbaks på jobb dessa tre dagar, men det positiva är att jag får 100% kompersättning och kan således ta ut sex lediga dagar när jag vill, framöver!

Ikväll är jag bjuden på 18-årsfest... och det snackades om Étage därefter... även om jag avser att hålla igen med drickat så blir det säkert jättekul att gå upp och åka till jobb imorgonbitti...

Total julförberedelsekaos...

... precis som det ska vara. Jag har inte ens orkat bli stressad, väl införstådd med hur det alltid är i dessa tider.
 
Igår (fredags) morse, eller ja, vi vaknade väl vid 14:00 eller så, körde jag Caroline hem, parkerade på regementsgatan och gick för att möta Carl på G.A. Torg. På väg dit springer jag på Karl-Johan som varit i Schweiz och pluggat en termin - ett kärt återseende. Vi slog följe ett tag... och när vi mötte upp Carl var det Kalle, Kalle och Calle, lätt bizarrt :-D

Därefter gick vi en runda... Calle skulle jaga julklappar, eftersom han på kvällen skulle ta tåget hem till Karlskrona. Jag hade ju lovat mig själv att inte handla julklappar innan den 23:dje, och rekade bara terrängen lite, utan större framgång. Därefter tog vi en latte hos Gustav i hans trevliga butik/café sic.is på södra förstadsgatan. Rekomenderas! Vi gick upp en sväng till Calle på Möllan innan jag åter begav mig hemåt.

På kvällen kom Olof förbi och vi glodde på den dåliga men hyfsat underhållande The Transporter. Mitt i natten fick vi besök av Asken och Stephan, som var på väg hem till sthlm från Tyskland där de köpt med sig en BMW 540i och en massa öl. Jag bytte till mig ett gäng öl mot ett par lådor reservdelar :)

I morse var jag uppe i hytsad tid...skulle som sagt med Olof och julhandla. Nu ska jag ju inte avslöja vad jag köpt eller ens var vi var... men till slut blev vi åtminstone klara med allt! Vi kom till och med ihåg att köpa med oss tejp, presentpapper och snören. Efter stan åkte vi hem till Olof och slog in presenterna och drack julmust samtidigt som vi avnjöt hans nyinköpta Huey Lewis - Live 1984- DVD...

På kvällen bestämde vi oss för att åka in till stan för ett restaurangbesök, tillsammans med vår käre vän Victor. Destinationen lämnade vi öppen... vilket slutade med att vi hamnade på Ellyssé. Åt en fin tournedos med idahopotatis och ett mediokert rödvin därtill. Sedan körde vi hem och spelade Super Nintendo och åt choklad :P

Julstämningen har fortfarande inte infunnit sig. Det närmsta jag kommit är att lyssna på min egna, alternativa julskiva 20 gånger i sträck, och när jag och Olof slog in presenterna tidigare ikväll.

Imorgon ska jag hämta mamma och Kristin vid 13:30 för avfärd mot Lund, där årets julfirande ska äga rum. Stackars Pappa har fått i uppdrag att hämta Morfar i Trelleborg...

Egentligen är det bara en sak jag önskar mig i julklapp... :-)

GOD JUL ERA RÄVAR!!!!!!!!!!!







Julfirandet hos mormor...

... gick ovanligt bra! Jag spelade lite gitarr och sjöng för gamlingarna (mormor och morfar), och mamma sjöng jullåtar för alla patienter på avdelningen (då gömde jag mig).

Alltid skönt att få nyttja 750:n till längre transporter än bara till/från jobb.

Tvingade mor och far att köpa hem kinamat till oss, den var helt OK.

Vad fan bloggar jag för? Har inget vettigt att berätta..men har tråkigt som bara den :D

Hej svej!

Julstämning...

... var fan tog den vägen?

Jag brukar vara väldigt ambivalent inför julen, och någon riktigt julstämning brukar aldrig kunna infinna sig förrän på själva julafton, eller möjligen den 23:dje, då jag och Olof traditionsenligt köper alla julklappar :-)

Men i år är det fan ta mig värre än vanligt... det kan förvisso bero på att jag inte ens har satt upp någon ljusstake i min lilla lägenhet...som man bäddar får man ligga.

Jobbveckan blev kort, jag bestämde mig igår för att ta ledigt idag och imorgon. Igår hann jag dock ta ett alvarligt snack med högsta chefen, angående min framtid i företaget, vad som ska göras och hur det ska göras. Mycket positivt, tycker jag, även om jag inte riktigt fick hela min vilja fram ;-)

Efter jobb igår hade jag en timme att slå ihjäl, och tog en riktig långpromenad, gick hela(!) ribersborg fram och tillbaka, med en sväng ut till Ica Maxi i västra hamnen. Det var en riktigt härlig, mild, vindstilla decemberkväll och havsluften friskade upp.
 
Därefter hämtade jag Caroline...  vi åkte hem till mig och spelade lite Donkey Kong Country på Super Nintendo :D Måste komma ihåg att köpa tvåan och trean också...

Nu ska jag hämta mamma och lillasyster Kristin för att köra hem till lilla Mormor och fira jul. Hon har Alzheimers och är lite för förvirrad för att kunna deltaga vid det ordinarie julfirandet :-/

Ikväll ser jag framemot att få återse Caroline...massa banor kvar att klara i DKC ju! Imorgon ska jag med Carl och ta en sväng på stan, lutar det åt, trevligt :-)



En helg helt i min smak...

...som bjöd på såväl dramatik och passion.

Fredagen... någon Moneybrother-konsert blev det dessvärre aldrig för min del, eftersom ingen annan  var sugen på att se honom (trodde jag...). Istället blev det, efter inte så lite strul, en mysig filmkväll. Jag var fantastiskt trött men höll mig ändå vaken, till skillnad från vissa andra ;)

Lördagen... snackade med Olof som var sugen på att handla lite kläder. Jag är aldrig svår för lite shopping, och det slutade med 4(!) par nya Levi's, en dunväst, en L.A Dodgers- tshirt och en Encore- tröja. Mycket nöjd med utfallet :) På kvällen var inte mycket bestämt, mer än att jag och Erik skulle dricka pilsner och ännu en gång förlusta oss i Malmös nattliv. Fick senare besked om att även Stefan skulle ansluta. Pappa ringde lämpligt nog och bjöd hem mig på hans fina hemmalagade råbiff - en delikatess som lämpar sig ypperligt tillsammans med ett par öl. Det blev för ovanlighetens skull som så att vi hamnade på KB, där det var ovanligt mycket folk, och riktigt riktigt bra musikblandning! Var nöjd med musiken trots att jag lyckades pricka in mitt toabesök just när det spelades Panic! At the disco följt av Rancid's klassiska Time Bomb :( Vi röjde tills de stängde, var väl i säng vid 05:30 eller så.

Söndagen... började med sura miner och tråkigheter. Huvudvärk och sömnbrist, men inget så allvarligt att det kan kallas för bakfylla. Det blev dock bättre vad kvällen gick, och avslutningen på helgen kunde omöjligen ha blivit bättre! Tänk att ibland går saker och ting exakt som man önskat och hoppats... hoppas att det fortsätter så!

Idag har jag lyckats falla offer för den första blixthalkan... det var bokstavligen glashalt imorse på väg till jobb, och med sommardäck (255/45/18" bak) på 750 hade en till synes odramatisk och ordinär omkörning junnat sluta i diket. Jag tackar det fantastiska DSC-systemet för att problemet helt odramatiskt åtgärdades innan jag knappt ens hunnit märka att det uppstått :-) Nu är det fasen ta mig dags att skicka på vintersulorna!

Dagen på jobb har gått hyfsat fort... jag och Carl har stått på lagret och snackat skit och lyssnat på musik, samtidigt som vi fått en hel del gjort.

Dags för hemfärd...återstår att se vad denna svinkalla måndagskväll bjuder på för överaskningar :) 


Stulet godis smakar bäst...

... är det därför man alltid gör det så jävla svårt för sig själv?

Varför kan man inte bara nöja sig med det som finns inom räckhåll? Varför lockar det man inte kan få alltid mer?Det kanske inte är så konstigt egentligen, känslan av framgång, av att ha klarat ut ett till synes hopplöst problem, är svårslagen. Men lika underbart som det är att rädda dagen, lika otäckt är det att behöva inse att man misslyckats, och att det absolut inte finns något hopp för att ändra på den saken.
 
Lyckligtvis så finns det vänner, musik och framförallt tid, som hjälper till att läka såren. Lyckligtvis så är det onekligen så att där man en gång varit sårad - fysiskt eller psykiskt - härdas man inför nästa knivhugg, och det som inte dödar mig gör mig istället starkare.

Igårkväll var det jobbigt, men idag känns det bra, när jag inser att jag faktiskt inte bara fick två väldigt negativa besked, utan även två väldigt positiva. Vi är kvitt för den här gången, Smärtan och jag.

Skräpbloggens förbannelse...

...har ju inte kunnat blogga på flera dagar nu, och följaktligen glömt bort det mesta som hänt i veckan :)

Men i ärlighetens namn så har det inte hänt så fantastiskt mycket. Jobbat på dagarna, slöat på kvällarna.

I måndags såg jag dock till att göra 750:n laglig att köra med. Lyckligtvis räckte det med att byta en halvljuslampa och ställa ned ljusbilden en aning, så skall farbror blå inte längre kunna ha några invändningar mot min framfart! I tisdags var jag ute hos en plåtslagare/lackerare i Vellinge, som jag fått tips om. Han kikade på bilen, fotade skadorna för bedömning, och verkade extremt bra att ha att göra med. Nu väntar vi bara på att Trafikförsäkringsföreningen skall godkänna kostnaden, när de kommit fram till att vi inte vållade olyckan! 

Pappa fick överta Touringen i söndags, och han är mycket, mycket nöjd med den trots att han fick soppatorsk på premiärturen till jobb (jag hade förstås varnat honom såväl för låg bränslenivå som tankmätarens minst sagt lynniga humör). Igår köpte jag hem olja och filter till honom, som en del i uppgörelsen, och han körde till Need For Speed för att få det bytt á la Drop In.

Imorse lämnades även 750:n till NFS, för byte av motorolja, kylmedel, bromsvätska samt kupéfilter. Skall strax spatsera bort och hämta den, tänkte jag.

Skulle egentligen vilja se Moneybrother imorgon på KB, men 250:- känns aningen saftigt. Hans senaste platta är dock det bästa jag hört på ett tag. Vi får se hur det slutar... någon form av festligheter får det nog bli i helgen, i vart fall!

En föga inspirerande start på veckan...

... med värdelöst skräpväder. Regn, blåst och kyla - det vill säga riktigt skånskt vinterväder!

Var nära att ge upp morgonpromenaden imorse... så fort jag gick utanför dörren kände jag blåsten piska i mitt ansikte, och nog fasen hade det börjar regna också. Med The Killers i hörlurarna bestämde jag mig för att trotsa vädergudarna och likväl ta min promenad, även om det kändes väldigt lockande att skita i alltihopa och i stället ta ett varmt bad. I stället för att gå rakt ut på landet som jag brukar, gick jag rundor i villakvarteren, där det åtminstone blåser lite mindre. Efter knappt 10 minuter hade det åter slutat att regna, och jag bestämde mig för att traska på.
 
The Killers Sam's Town-platta är verkligen fantastiskt bra och en utmärkt start på dagen. När jag kommit hem och duschat kände jag mig riktigt beredd att möta måndagen, dessutom skulle jag få köra 750 till jobb för första gången på ett tag.

Nu är lunchen avklarad, det blev en thaigryta med pasta, från våra vänner på
www.pastakungen.se - riktigt gott och hyfsat prisvärt (40:- inkl. läsk).


Hur var helgen då? Jo tack bra!

I fredags gick jag som sagt tidigt från jobb, och var riktigt trött. Hann med en kort power-nap innan Erik hämtade upp mig. Vi tog lite att dricka hemma hos honom, och tog sedan bussen upp till stan, för ett kort besök uppe hos Carl och Dennis. Där hann vi med lite allsång och ytterligare några öl innan vi skyndade ned till KB för spelningen med Timo. Det hann visst slinka ned någon öl inne på KB också innan han började spela... och sedan några öl under spelningen...(ni börjar kanske se ett mönster nu). Konserten var riktigt bra! Enda missen var att han brände av alla "rökarna" redan under ordinarie speltid, med följden att jag istället för att stå kvar för extraspåren gick till baren. Han skulle ha sparat "Let's kill ourselves a son" till extraspåren, av strategiska skäl, för att hålla oss "longing for more". Nåja, i övrigt utan anmärkning!

Efter konserten blev det... lite mer öl... och några White russians slank visst också ned. Kontentan blev att kvällen inte blev så lugn som planerat, dock väldigt trevlig!

Lördagen lämnades som sagt öppen för förslag, och följden blev att Miss N bjöd in sig själv, vilket jag inte hade något emot. Vi såg på Sleepers, som Sebbe varmt rekomenderat. Han måste ha varit full när han såg den...för bra var den INTE! Ett riktigt sömnpiller, faktiskt, trots en stabil insats från Robert DeNiro.

Igår möblerade jag om bland bilarna i garaget....sen hände dessvärre inte mycket mer :-/

Måndagen går vidare!

godkänd reklamation ledde till shoppingfrossa...

...som vanligt en fredag...

Beställde lite grejor från Dustin innan. Det blev nya högtalare till datorn, 2 gb minneskort till mobilen, ett gäng laddningsbara batterier, en minneskortläsare, och ett par riktigt fina Koss värsting-studio-hörlurar! En knapptryckning, och så var man drygt 4000 spänn fattigare...

Kastade in handduken tidigt på jobb... lättade redan 15:00 med följden att jag erhöll minus 27 minuter i mitt flexsaldo (kom en halvtimme för sent i morse också...) Svängde inom Burlöv Center på väg hem från jobb, med avsikt att besöka MQ för att reklamera en tröja jag köpt där men som missfärgats efter en tvätt. Det var inga problem... dessutom samma tjej som hjälpte mig denna gång som sålt tröjan till mig för typ en månad sen... kände igen henne, riktigt het :-P Lyckligtvis hade de en likadan tröja i rätt storlek som jag fick istället.

Tänkte att jag lika bra kunde gå en sväng och glo, när jag ändå var på centret... halkade in på Malmströms och hittade en brun Esprit-pullover som jag kände mig tvungen att köpa. Svängde inom svett-H&M där jag hittade en riktigt snygg randig tröja, ett par fillingar och en sympatisk hatt.

...och jag som skulle hålla nere utgifterna återstoden av denna månad :-S Känner mig som Anna brukar kalla sig... Shop-o-holic.

Ikväll blir det Alc-o-holic :)

Dags för eftermiddagslur!

HAJ

I want to read good news, but nothing good is happening...


...så sjöng jag imorse när jag var ute och gick morgonpromenad i snålblåsten och mörkret, 07:00. En fruktansvärt bra låt av Something Corporate. Men inte fan stämmer texten in - tycker att det är rätt gott om  Good News just nu.

Förra helgen var som sagt ett spektakel av rang, jag har inte sovit riktigt tillräckligt inatt (heller) och 750:n står fortfarande skadad hos mor och far, men saker och ting börjar se OK ut ändå.

Hyfsat väder utanför fönstret, precis klar med frukost, Pandora.com spelar Jack's Manequinn för mig, och jag ser framemot en lugn arbetsdag.

Tänkte dessutom gå hem lite tidigare, måste iväg till MQ för att reklamera en tröja jag köpt där, som blev totalt fuckad efter första tvätten (trots att jag faktiskt följt tvättråden). Därefter tänkte jag ta en eftermiddagslur, innan det ikväll blir till att besöka KB för att se [ingenting] samt Timo Räisänen spela. Förfest hos Erik, med honom och Sebbe - brukar bara bli hur Najs som helst, förutom att Sebbe börjar gråta om vi inte spelar "Changes" med Tupac minst 10 ggr ;-)

På lördag eftermiddag ska jag sälja en överbliven uppsättning BBS-fälgar, men lördagskvällen lämnar jag öppen för förslag. Calle Kendo vänder förvisso skivor på KB, men jag skulle ju ta det hyfsat lugnt denna helg var det tänkt... vi får se!

På söndag är det planerat filmkväll. Längtar redan :)

Igår fick jag och Anton föresten återse en kär vän, nämligen räv FAN! Efter över ett halvårs jakt är räv FAN tillbaks! Mer om detta i ett senare skede!

Tjo och tjim!

Extra vitlök men inga grönsaker...

... beställde jag i min kebab-baguette på lunchen. Den var förstås jättegod, och plättmätt blev man. Inte det nyttigaste man kan trycka i sig, men ibland får man unna sig lite extra kolhydrater och fett.

Denna vecka har varit hyfsat lugn än så länge. Gårdagen blev riktigt najs till slut. Trevlig eftermiddag på jobb, har kommit på plats och till ro på mitt nya kontor...trivs riktigt bra än så länge!

När jag kom hem igår hade jag fått brev från hyresvärden - alltid spännande. Denna gång visade det sig innehålla en glad överraskning. Jag kommer att erhålla 1000:- i reduktion på nästa månads hyra, som kompensation för att det varit strul med varmvattnet (något jag märkt av kanske 2 ggr totalt...).

Igår kväll kom Martin förbi och visade upp sitt nyförvärv, en Mercedes-Benz C230 kompressor Sportcoupé. Väldigt välutrustad med exempelvis AMG-paket, skinn, navi och panoramatak. Mycket bekväm bil, med automatlåda och allt, men var det där med "sport" tog vägen förstod jag inte. Det kändes som att åka/köra ungefär vilken annan Merca som helst - lite taxikänsla. Hyfsat drag i maskinen, men tråkigt motorljud. Martin, som är 195 cm lång, gillar ironiskt nog småbilar, så ur den synvilkeln är den ett trevligt val. Tidigare körde han en Honda Civic Type R, som förstås var mycket roligare, men i total avsaknad av komfort och utrustning.  

Ikväll håller vi styrelsemöte för sydsektionen i BMWCS, i vilken jag sitter som ordförande. Har lite dåligt samvete för att jag försummat arbetet med klubben under det gågna året...och det blir säkert en hel del gnäll... men vi får väl se :)

Dessa onsdagar...

... frukost precis avklarad. Hemmafixad för första gången denna vecka... 2 rågmackor med färskost pepparsalami - hyfsat nyttigt och riktigt gott. Sköljdes ned med en karakteristiskt blaskig/sur automat-cappuccino.

Carl är tillbaks på jobb efter en släng av vinterkräksjukan. Skönt att den lille räven har återvänt, det var faktiskt riktigt tomt utan honom - som om en viktig komponent i maskineriet falerat. Ordningen återställd!

Under dagen skall det bytas platser här på kontoret... då får jag en lite mer bloggvänlig position, om vi säger så :-)

Vad ska man ha till lunch... pastasallad från PastaKungen kanske? Hmm...

Adventsförbannelsens helg…

 

…himmel och helvete i en lömsk symbios!


 

Jag vill börja med att varna känsliga läsare, ty berättelsen om denna helg och början på veckan, är både lång, makaber och stundtals full av dumheter.


 

Exempel på vad jag hunnit med (inte kronologisk ordning):

* Köra /åka drygt 50 mil med bil

* Åka ambulans

* Åka polisbil

* Hamna i fängelse

* Bilköp

* Bilkrock

* Dricka massa vin/öl/sprit

* Slå sönder min kropp mot marken

* Hälsa på mormor/morfar

* Hämta Carl

* Träffa söta flickor

* Vara på julmiddag med jobb

* Gå förtidigt från julmiddagen

…listan kan göras fantastisk lång. Det har varit en minst sagt kaotisk helg!


  

Vi börjar där jag slutade sist… torsdagskvällen. Jag lyckades faktiskt navigera hem till Miss D. Tack hitta.se! Vi gick en runda… sedan lyssnade vi på Blink 182 – längesedan jag lyssnade på dem, det var väldigt trevligt med en återblick. Tiden försvann snabbt… ovanligt mysig höstkväll.


 

Fredag så. Hade bestämt att unna mig själv en sovmorgon, till ungefär kl. 11. Så blev det också. Väl på jobb meddelar min kollega att armbandsuret som han via en bekant beställt åt mig nu äntligen hade kommit, efter över en månads förseningar! Jag frågar honom om vi inte lika bra kan åka och hämta den direkt på lunchen, och jo, det gick ju bra. Vi hoppar in i Rolles nya Passat kombi och kör ned till Vellinge, där uret ska finnas att hämta. Jag får länken justerad, och belåten men fattig åker vi till ett gatukök vid namn Vellinge-Wursten (eller något liknande), där jag bjuder oss på vars en ”kiosklagad” Dallasburgare, som faktiskt smakade extremt bra. Sovmorgon och långlunch, således, och även resten av fredagen gick oförskämt fort. På väg hem släppte jag av en annan kollega vid bilverkstaden på Höja, där han lämnat in sin kära Fiesta för länkarmsbyte… Ingen Ford på vår Gård, säger jag, lätt hånfullt…


 

Därefter styr jag 318i Touringens vita nos mot Arlöv. Jag parkerar i garaget, tar hissen upp, gör mig i ordning lite snabbt, slänger ned lite extrakläder och andra förnödenheter i en ryggsäck och styr sedan mot Victors föräldrahem i Gislöv, där han lovat att bjuda på pizza. Cd:n i den gamla burken har jag laddat med den tyske legenden Wolfgang Petry, allt för att komma i rätt stämning. En vansinnesomkörning leder till helgens första nära-döden-upplevelser (en av många, skulle det visa sig).


 

Framme hos Vic lastar jag av, och vi beställer Pizza. 30 minuters väntetid verkar för mig främmande, här hemma tar det 5 minuter… men så har jag också lika många pizzerior bara i fastigheten där jag bor som det finns i hela Trelleborg, typ. Nåväl, vi tar hans 750 och åker mot stan, Victor kör, jag dricker en Becks. Lite väl i god tid visar det sig - det tog nog närmre 45 minuter innan maten var inhämtad och vi kunde återvända ut till ägorna. Klockan har innan vi ens börjat äta hunnit bli cirka 20:15, och på studentikost manér tömmer vi vars ett vinglas ungefär i samma takt som den första tuggan pizza. Drycken för kvällen är Black Granite, ett ypperligt sydafrikanskt rödvin, trots det ringa priset om 212:- för en treliters Bag-in-box. Vi låter oss väl smaka av såväl mat som dryck, innan Victors mor skjutsar oss till en annan bekant. Här av”njuts” finalen av Idol 2006, tillsammans med återstoden av vinet, och ytterligare några Becks, innan vi, helt enligt planerna, druckit upp allt vin och får tidig skjuts in till Trelleborg. Vårt mål för kvällen är den omtalade bonde-nattklubben ”Magazinet”. Mina förväntningar är extremt lågt ställda, men vi hamnar faktiskt inte ens i slagsmål i inträdeskön, och väl inne så är stället faktiskt fräschare än förväntat. Eftersom vi var typ först in, så roade vi oss med att nyttja erbjudandet om ”Happy Hour” i baren – det vill säga två drinkar till priset av en. Tre stycken sådana hanns med, innan vi slog oss ned vid ett bord och började konversera lokalbefolkningen. Sedan minns jag inget på ett tag…


 

…dags för en sammanställning. Jag har vid det här laget, under en tidsrymd av under tre timmar, druckit: drygt 1,5 liter rödvin, drygt 4-5 starköl, och de senaste 20 minuterna, 3 st. 6cl-drinkar…


 

Nästa sak jag minns är att jag av okänd anledning återigen befinner mig utanför Magazinet. Jag minns inte hur det gick till, men jag faller handlöst rakt ned i marken. Tar i med mitt högra lår, och mitt högra ögonbryn, samt min vänstra axel, och vänster sida av näsan. Fråga inte hur fasen detta gick till, men följden blir åtminstone att mitt ögonbryn spricker, och blod rinner ut över mitt ansikte. Någon av vakterna utanför klubben måste ha noterat händelseförloppet, för jag minns att jag inom kort sitter i en ambulans, och blir provisoriskt omplåstrad. Sedan är det återigen svart, och i nästa minnesbild befinner jag mig i ett märkligt grönt rum. En bekant till mig är också närvarande, han har poliströja på sig. Jag inser vart jag hamnat, nämligen på den avdelning av häktet som populärt brukar kallas för fyllecellerna.


 

Jag inser ganska snart att jag inte kommer bli utsläppt på ett tag, så jag finner det smidigast att taga plats på den luxuösa bädden som erbjuds (en otäck madrass på golvet), och somnar inom loppet av 2 sekunder.


 

När jag vaknar igen är jag till en början extremt desillusionerad. Jag har förstås ingen aning om var jag är, jag har ingen klocka, ingen telefon, och inga skor. Efter några sekunder inser jag läget, och signalerar åt vakterna att de ska släppa ut mig… det tar några hemska, ångestladdade minuter innan så sker, och därefter återfår jag mina tillhörigheter. Lyckligtvis fanns allt kvar. Jag blir utsläppt, med förmaningar om att undvika återbesök, och det känns härligt att åter se dagsljus, trots min blott korta karriär som kåkfarare.


 

Vandrar bort för att ta bussen hem till Arlöv. Den kommer bara någon minut senare och resan går bra. Utsvulten och törstig går jag in i närbutiken hemmavid, och köper 2 liter apelsinjuice, 2 liter Cola Light, 1 rör Pringles och en burk Cashewnötter, detta framstår för stunden som den ultimata frukosten. Jag går upp mot lägenheten, innan jag inser att mina hemnycklar befinner sig hemma hos Victor, 4 mil söderöver…


 

Ringer pappa, och han har lyckligtvis möjlighet att komma och hämta mig. Hemma hos mamma och pappa tar jag en dusch samt frukost bestående av 4 cashewnötter och ett glas Apelsinjuice, och lägger mig på soffan för att vila en stund innan det är dags att bege sig till Ystad för att kika på 750:n. Pappa kör i vanlig ordning långsamt som en snigel, så resan tar fruktansvärt lång tid. 750:n provas och jag och far bestämmer oss för affär – bilen är verkligen i fantastiskt fint skick och går som en dröm!


 

Tack vare att vi åkte en timme tidigare än planerat så slipper jag stressa hem. Kör gamla kustvägen via Trelleborg, och svänger inom Victor för att visa upp nyförvärvet. Han liksom jag tilltalades av bilens färgkombination, utförande och allmänt fina skick. Min 318i Touring står kvar hemma hos honom, fastän hans mor redan hunnit se den och benämna den som ”den fulaste BMW hon sett” :-D


 

Därefter ångar jag i lagom sakta mak vidare hemåt, har lovat att hämta upp Carl innan kvällens julmiddag med jobb. 18:15 hämtar jag honom på Söderärn. Ovanligt men trevligt att se den lille räven i kostym och slips! Vi kör ned till Restaurang Glasklart i Västra hamnen, där middagen skall hållas. Ovanligt nog så anländer vi i perfekt tid (19:00).


 

Vi avnjuter diverse tämligen vällagad julmat och drycker därtill. Jag och Olof är nyktra för kvällen, och överlåter våra ”spritbiljetter” till Carl… som tackar och tar emot med stor aptit. Inga skandaler inträffar, men Jag, Carl och Olof bestämmer oss för att gå innan den tilltänkta ”showen med Stefan och Kim” skall dra igång. Vi räds nämligen ett svennebanan-spektakel av värsta sorten, och tackar för oss runt 21:30.


 

Carl och Olof kör åt sitt håll, och jag kör norrut för att hälsa på J en kort stund. Det blir några timmars snack om allt mellan himmel och jord, och TV-tittande. Alltid trevligt. På väg hem snackar jag med D, som vill ha sällskap… jag är inte svår för att köra en extra runda i 750:n, och svänger gladeligen förbi. Väl där är dock klockan mycket (runt 03:00).. och jag orkar inte köra hem. Det fick alltså bli till att sova över.  


 

Vaknar i någotsånär vettig tid och sätter mig för att köra hem till mor och far, som skulle använda 750:n för dagen. Hinner inte köra 200 meter innan en dåre i mötande körbana plötsligt girar vänster, och således rakt ut i min körbana. Jag bromsar och styr undan för allt jag är värd, men hinner inte få stopp på ekipaget, utan brakar in i sidan på den andra bilen. SUCK!


 

Givetvis förstår jag direkt att den andra bilen är vållande till olyckan. Föraren hävdar att han inte såg mig komma och att jag körde för fort, vilket förstås inte stämmer. Jag höll knappt ens 40 km/h, och när kollisionen ägde rum hade jag hunnit bromsa ned till 5-10 km/h. Lyckligtvis blir det inga enorma skador på 750:n och inga personskador, men dock tillräckligt för att det skall bli en dryg process med försäkringsbolag och så vidare. Som tur är så fanns det en skadeanmälningsblankett och penna liggandes i 750:n, och vi fyller i den på plats. Föraren av den andra bilen erkänner sig vållande.


 

Vid det här laget är jag tämligen uppgiven och uppriven av alla galna saker som hänt denna helg. Vi blir dock tvungna att ta Peugeoten ned till Gislöv för att hämta hem 318i Touringen omgående. På väg passar vi på att hälsa på mormor och morfar, på mormors äldreboende. Hon var ovanligt pigg och glad, och kom till och med ihåg ungefär vem jag var. Mormor är senildement och har Alzheimers… med andra ord ”lite” problem med närminnet…


 

Sedan kör jag hemåt och försöker få tag på C, för att höra om vår inbokade filmkväll skulle bli av – det blev den tyvärr inte vilket förstås också kändes en smula misslyckat.


 

USCH VILKEN HELG!



I måndags hände väl inget speciellt… pappa höll på och dona med försäkringsbolag för 750:n och olyckan. Det visar sig att idioten jag krockade med inte hade någon försäkring alls på sin bil, vilket borde innebära att vårt ärende skall regleras av Trafikförsäkringsföreningen…vi får se.


 

”Idag” tisdag har det väl varit rätt lugnt… vi fick reda på  våra nya placeringar på kontoret… jag är väl inte jättenöjd med utfallet för min del, men det kunde ha varit värre. Lunchen idag kom från Di Penco – vilket borgar för en upplevelse utöver det vanliga. Idag fick vi färsk hemlagad spaghetti med ostsås och färskriven parmesan – det godaste jag ätit på riktigt länge!


 

Fick även påringning från fastighetsförvaltaren med krav på att flytta en av bilarna från garaget… de skall bygga om till fjärrvärme, och behöver dra nya rör och svetsa i halva garaget varpå den delen behövde utrymmas. I samband med att jag skulle flytta om bland bilarna noterade jag att någon stulit min ctek-batteriladdare som jag klantigt nog låtit ligga i garaget. SUCK!


 

Sedan, efter det klyddandet, var liksom den kvällen förstörd kändes det som.


 

Nu är jag åtminstone färdig med detta gigantiska blogginlägg… det tog tre kvällar att författa, hoppas att det varit till nöje och förfäran :-)


 

’til next time!