Längesen kaffe smakade så gott!

oh ja, det var gott, men det tog slut snabbt, allt för snabbt. Tack ändå. All bitterhet från igår är som bortblåst, bokstavligen, då det stormar rätt bra utanför fönstret.

Jag tycker om att vara politiskt inkorrekt. Exempelvis att gå på A-kassa och köra lyxbilar samtidigt, eller framförallt att skoja om jättehemska saker. Följande dialog utspelade sig nyligen på msn. Samtalsämnet var ursprungligen halkkörningen inför körkortet (vilket för övrigt var ofattbara sex år sedan jag utförde).



[anonym] säger:

jag menar, hade en unge sprungit framför bilen så hade jag ju ställt mig på bromsen, men ändå

KH  säger:

Inte jag. Bara siktat så den träffar mitt fram på bilen för att minimera risken att skada hjulinställningen (kostar fan 300:- för framvagnsinställning!)

[anonym] säger:

jag tänker inte ens kommentera det där

KH  säger:

jag som hade hoppats att du skulle påpeka risken för plåt/lackskador varefter jag kunde berätta om vilken förstörelsekraft min 2170 kilo tunga 750iL har, och att det skulle kännas ungefär som att köra över en mindre kanin med en vanlig bil, att mosa en ungjävel med denna veritabla murbräcka.




Sen skrattade jag som en dåre för mig själv. Fan, kanske inte skulle haft den där sista extra stora latten iallafall....

Årets första riktiga morgonpromenad...

... gjordes idag. Jag har förvisso varit ute och gått många gånger, på allehanda konstiga tider, även tider som normala människor betraktar som morgon. Idag gick jag dock upp en timme "för tidigt", det vill säga klockan 07:30, endast för att hinna gå morgonpromenad och duscha, innan mitt besök hos Idioterna.

"Seminariets" sex deltagare fick börja med att presentera sig, och berätta "det ni tycker är allra allra roligast att göra" - precis som på dagis! En polsk kvinna överraskade genom att avslöja att det roligaste hon visste var att "köra bil, jättejättejättefort". En tjock 35+-tant med 18-årskomplex tyckte att det roligaste hon visste var "allt som gör livet värt att leva". Nåja. Samma tant var tveklöst kursens irritationsmoment genom att hela tiden inflika högljudda och oönskade kommentarer.

Precis som jag förutspått så började mötet med en genomgång av Af's hemsida, som i sig själv är löjligt överpedagogisk och omöjlig att missförstå för alla äldre än fem år. Givetvis hade äckel-gammeltanten med rökhosta och mansröst en PowerPoint som visade de olika undersidorna, istället för att faktiskt använda datorn och öppna Internet Explorer och visa. Följden blev förstås att hon vid flera tillfällen fick påpeka att "Ja, nu visas inte den sidan i presentationen, men ni kan gå in själva och titta". Precis som med allt annat hon "presenterade" då.

Sen fick vi (gott) kaffe och kaka, det var definitivt mer än jag förväntat mig av Idioterna, litet pluspoäng där (nu ligger de följaktligen bara på minus 68746814168774654 poäng). Tant nummer två som skulle hålla låda var inte riktigt lika hemsk som tant nummer ett (hon med kronisk rökhosta och whiskeyröst).
 
Hon berättade istället lite om hur man ska göra när man ska söka jobb, och var man kunde finna information om detta på idiot-hemsidan. Inte fullt lika kräkframkallande tråkigt som mötets första del. Därefter skulle vi enligt god svensk skolpedagogik "jobba två och två", och fylla i ett meningslöst formulär vid datorn, där man skulle beskriva sig själv och sina egenskaper. Detta var första gången jag faktiskt talade med någon med huckle, tror jag. Vad övningens syfte var förstod jag aldrig, för när man var klar skulle man "gå in och ta bort allt man fyllt i". 

Mamma trodde inte på mig när jag berättade om mina erfarenheter av Arbetsförmedlingen.

Mötet skulle ha tagit tre timmar, men vi var färdiga efter 2:15! Jag körde och hälsade på Peter som jobbar bara ett stenkast därifrån, sen körde jag till Lidl och bunkrade upp med tyska förnödenheter. 

Nu ska jag iväg på trevligheter, sådeså!
  

Hur man förstör en bra dag, Steg 1: Ge fel människa en "andra" chans

Vissa människor kan tydligen inte bättra sig. Jag kan inte låta bli att känna stor besvikelse, trots att jag inte är ett dugg förvånad. Mest sur är jag att jag klantigt nog tackade nej till en förmodat väldigt trevlig aktivitet på grund av dig, det stör mig.

Lyckligtvis har jag inte haft några som helst problem att fylla dagen ändå. Sökt några jobb, faktiskt lyckats få lite gjort på låtskrivarfronten, kollat lite OTH (oh, så produktivt!). Sedan skulle jag byta bakre registreringsskylt på 750:n. De gamla skruvarna var helt sönderrostade men jag lyckades få loss dem med våld och en tång - great success. Att få den nya skylten på plats var desto värre. Skruvarna som äcklen på Vägverket skickat med passade förstås inte, hur mycket jag än försökte, och helt plötsligt hade jag väldigt bråttom varför jag fick lägga skylten i bakrutan tills vidare, och köra iväg.

Kvällen gick åt till att spela, gick rätt bra. Hade fått P-böter i garaget. Idioterna har glömt skicka nytt P-bevis. Konstigt nog hade de inte bötfällt M5:an. Sjukt retligt iallafall. Var även och hälsade på mamma en sväng och hämtade några papper. På väg hem därifrån såg jag en polisbil som stod en bit bort vid infarten till Arlöv. Jag suckade över hur typyskt det var att det skulle vara poliskontroll JUST DEN ENDA GÅNG jag kör utan registreringsskylten fast monterad. Jag föreställde mig i och för sig inte att de skulle ge mig böter - jag hade ju skylten i bakrutan, och skattemärket satt på den gamla skylten som låg i bagaget, men ville likväl bespara mig risken. Därför svängde jag in i en återvändsgränd för att vända om och ta en annan väg tillbaka. Givetvis vände polisbilen också, och började köra mot mig. 

Då tänkte jag att jag lika bra kunde köra min vanliga väg och på så vis passera polisbilen när den färdades i mötande körbana... "de lär ändå inte kolla i backspegeln och upptäcka att jag inte har skylten". Jag hade fel. När jag passerat polisbilen tog det inte många sekunder innan jag såg hur se åter stannade och vände om, för att följa efter mig. SUCK. Jag saktade in och svängde in i ett villaområde, fortfarande med polisen i hasorna. Stannade självmant och klev ur för att förklara situationen. Polisen var lyckligtvis både trevlig och förstående. Han sa "hade vi bara sett skylten i bakrutan hade vi inte brytt oss, men det var bra att du hade allt under kontroll". Sen fick jag förstås blåsa alkotest men befanns nykter och fick köra vidare utan påföljder. PUST.

Nu är jag trött som fan, och ska som sagt på äckelmöte hos Idiotjävlarna (Arbetsförmedlingen) imorgon i TRE TIMMAR. Snälla, tyck synd om mig. 

Efteråt har jag dock goda förhoppningar om att något betydligt trevligare kommer att hända! 

Gonatt (Kolla! Jag har lyckats vända rätt på dygnet!)

En berättelse om arbetsförmedlingen.

Nåja.

Jag fick masa mig upp kl 13:00 idag för att pallra mig till ett obligatoriskt informationsmöte på Arbetsförmedlingen, framöver refererade till som AF (även om jag helst skulle referera till dem som idiotjävlarna). Där fick jag i 45 minuter lyssna på en tant som berättade saker som jag redan visste. Exempelvis att AF har en hemsida med adressen
www.arbetsformedlingen.se. Här hade mötet kunnat sluta, eftersom all information hon skulle gå igenom (GIVETVIS med en PowerPoint-presentation och en sån där liten "käck" trådlös mus-och-laserpekare-i-ett-pryl, vars teknik hon GIVETVIS inte behärskade) står att finna just på deras sajt.

Vidare fortsatte hon att berätta att AF har en kundtjänst som man kan ringa till. Hon visade numret på PowerPointen. Bra. Ingen kom ihåg det. Hon passade även på att berätta i fem minuter om hur det fungerar på kundtjänsten. Jag citerar, och detta är dessvärre inget skämt

" Jo förstår ni, att när man ringer till kundtjänsten, så kostar det som ett vanligt lokalsamtal. Vissa människor har ju ingen hemtelefon, utan bara en MOBILTELEFON. DÅ kostar det  som ett mobilsamtal. Ibland hamnar man  i en KÖ. Det vill säga att man ibland kan få vänta en stund innan någon svarar. Det kan exempelvis vara 22 personer före i kön. Det behöver inte betyda att man måste vänta så länge. För det sitter faktiskt mellan 70 och 80 personer i kundtjänsten, så det kan gå ganska snabbt ändå. Men om man inte vill slösa sina mobilpengar på att vänta, så går det även bra att ringa lite senare. Det är nog mest folk som ringer på förmiddagen, så då kan man ju prova lite senare under kvällen. Jag vill också passa på  att nämna att kundtjänsten sitter i SOLLEFTEÅ, så det kan vara ganska stor skillnad när man pratar med dem. Exempelvis kan det vara annat väder, för alla vet ju att det är STOR skillnad på Skåne och SOLLEFTEÅ. Och så vet de ju inte där uppe vilka företag vi har här nere och så!!

TACK KÄRRING FÖR ATT DU SLÖSADE BORT TIO MINUTER AV MITT LIV PÅ ATT BESKRIVA NÅGOT SOM ALLA MED IQ ÖVER 3 REDAN VET OM!

Sedan fortsatte det hela i samma stil. Självklarhet efter självklarhet radades upp, tills ett ljushuvud räckte upp handen för att fråga "Om man är sjuk när man är arbetslös, ska man ringa till arbetsförmedlingen och sjukanmäla sig då?" Men snälla, hur jävla dum får man bli.

Vissa av er kanske tycker att jag överdramatiserar. Mötet tog ju bara 45 minuter, en hel kvart mindre än schemalagt. Då skall ni emellertid ha i åtanke att jag redan på torsdag skall dit igen, på ett obligatoriskt "seminarium" klockan 09:00-12:00. Jag är 99% säker på vad detta seminarium kommer att innebära.

Gammelkärringen kommer att stå och tugga i tre timmar om hur man använder deras hemsida för att hitta den information hon delgav oss idag.

Privatisera skiten. Fort som fan!.

 

Dagens hatobjekt

är utan tvekan Arbetsförmedlingen. Mer info kommer senare, nu skall jag till gymmet och förhoppningsvis svettas av mig lite av mina aggressioner.


God deciding...

... Se och njut, Chuck Ragan framför den underbara Hot Water Music- låten God Deciding, med en helt sjuk passion: http://myspacetv.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=25590871

Karmakonto VS Bankkonto

Hmm...får nog sälja en bil eller något för att fylla på bankkontot, för inte blir man rik på Black Jack.  Karmakontot torde emellertid vara fyllt till bredden, fastän jag inte alls var lika snäll i lördags som i fredags.

Nåja... i lördags blev det verkligen inget vettigt gjort. Somnade inte förrän på morgonen, kanske vid 10-11, ingen riktig koll. Vaknade av att Sebbe ringde mig klockan 17:00 och meddelade att Robban skulle komma och hämta mig drygt 45 minuter senare... fick rusa rakt in i duschen, med andra ord, och sen bar det av. Vi satt först hemma hos Sebbe och Robban och tog någon ölk..och jag avnjöt för ovanlighetens skull Jim Beam&Cola - väldigt gott!

Jag och Phil tog därefter svarttaxi till Lorensborg där My's mor ställt sin lägenhet till förfogande för dotterns omnämnda 21årsfirande. De andra fick skjuts av Robban och Sebbes mor. Blev bra krök...lite väl bra...fanns goda "tjej-shotar" i överflöd, och inte kan man ju tacka nej när det bjuds heller. Ännu en karatefylla inprickad med andra ord. Liksom förra helgen var Dr. Phil inte sugen på KB, och inte jag heller, så vi drog ÄN EN GÅNG till HB. Tyckte inte det var så skoj där denna gång dock, men vi gjorde oss båda lite pengar på Black Jack, sen knallade vi vidare till Slagt... BIG FUCKING MISTAKE! Skulle ha lyssnat på Sebbe...

ALDRIG mer Slagt på en lördag. Jävligt skumt folk, svennebanan-dansgolvet stängt, och till råga på allt hamnade vi i slagsmål. Ännu en gång fick Falafel Kitchen stå för kvällens höjdpunkt med sin Blandade Tallrik.. Buss hem. Tillräckligt dyr kväll ändå. Fick senare höra att det varit extremt kul på KB, då blir man enormt förbannad på sig själv. 

Igår slappade jag mest, orkade verkligen inte göra något konstruktivt. Kollade Donnie Darko, den var riktigt bra!

För tillfället är jag förbannad på Skånetrafiken för deras dåliga utbud av resor från landsbygden på kvällstid. Nu ska jag skriva en jobbansökan, sen kanske diska, sen kanske tvätta bilen. Om jag orkar.

Imorgon ska jag till arbetsförmedlingen och bli idiotförklarad ännu en gång. Great success. Håll till godo med lite Kvarteret Skatan, så ni slipper deppa för min skull:


The curse of being nice...

... älskar uttrycket i rubriken. Jag anser mig själv vara grundare till det, då det i detalj beskriver hur det allt som oftast går till at the Dog And Pony Show, som Descendents sjunger om i låten med samma namn.
 
På tal om Pony så var det jävligt skoj att se Mr. Frostängel ikväll, det var längesen, allt för längesen!

I övrigt vill jag sända tack till er som läser bloggen och tar er tid att kommentera: Tack, det glädjer att NI läser och följer med i dumheterna. Hoppas det åtminstone är kul ibland. Nu blir det inte så kul ett tag, ska mest gnälla faktiskt.

Vänlighetens förbannelse alltså. "Du är så snäll"...... JAHA ska man säga tack eller, för det känns mest som en förolämpning. Det är nog helt sant som de säger... förvisso om flickor, men det funkar nog lika bra på pojkar... att "Snälla pojkar kommer till himlen men stygga pojkar kommer hur långt som helst". Jag får nog fan skynda på med dumheterna för jag hamnar hellre i något slags universum än i tråk-himlen, där det uppenbarligen redan förbereds plats åt mig.

Ikväll har jag emellertid rejält bättrat på mina chanser för ett VIP-kort till Pärleporten. Jag har

* Fångat en fallande flicka och räddat henne från sannolik hjärnskakning
* Uppriktigt bett om ursäkt till de "tjejkompisar" som jag betedde mig illa mot förra fredagen och andra gånger när jag varit oregerlig.
* Gjort försök till att dansa såväl bugg som salsa
* Varit allmänt (och alldeles FÖR) trevlig mot min systers kompis och hennes kompisar.
* Följt en av dem till centralen, hållit henne sällskap och TAGIT TÅGET HEM för första gången, trots att det innebar en extrem omväg för mig.

...och nu till biten där jag verkligen blir Broder Teresa (ehm....ja eller något dylikt)...

* Följt en ensam kvinna hem, från Burlövs station, enbart eftersom jag inte ville att hon skulle gå hem själv i detta hemska samhälle. NEJ JAG HADE INGA BAKTANKAR. Hon var inte ens lite snygg, verkligen alltså,, och hade dessutom både sambo och en son. Jag traskade ta mig fan till kommunens absoluta ytterkant, såg till så att hon kom säkert hem, och lämnade henne med ett fast handslag, och med en uppmaning att snabbt som fan flytta till en bättre plats. För säga vad man vill om Burlövs höghusghetto, men inte fan är det en plats där man vill se sitt eget eller ens någon annans barn växa upp.

ÅTMINSTONE så var tanten i bageriet här nere snäll mot mig, och lät mig utan protester köpa bagels och ostfrallor via bakdörren klockan 06:50. Jag tackade hjärtligt och önskade henne en underbar lördag. 

Fan det känns ändå rätt bra att vara en dum, snäll jävel, trots att man inte får något för det!

Tidigare ikväll var vi ett litet sällskap som firade Johan "PC-doktorn"'s 40-årsdag. Ofattbart att den mannen uppnått denna aktningsfulla ålder, och jag hoppas VERKLIGEN att jag kan ha samma sinne för lek och humor intakt när det är dags för mig att Dubbla Tjugan. GRATTIS JOHAN!

Hur som, så avnjöt vi en delikat middag på Sankt Markus Vinkällare i Malmö, med all världens mat, fantastiska viner, god Champagne och en helt sinnessjuk Dajmtårta som avslutning! TACK för de spännande dryckerna, Peter!

Jag är pigg som en idiot och knappt ens full längre. Ska smyga i mig en bagel och kolla ett avsnitt OneTreeHill (ehm ja jag är smått besatt). 


Godnatt om ett tag, kraaaaam på er.
Imorgon skall vi fira Myrans 21-årsdag, det skall bli verkligt kul! 

Botad!

Min mirakelkur mot halsont fungerade! Jag kan beskriva den för er som inte vet:

* Gurgla med saltvatten en gång varannan timme
* Tre glas apelsinjuice till frukost
* Varma koppen till Mellanmål
* Varm mjölk enligt tycke och smak
* Glenfiddich Single malt 12 åriig till kvällsmat
* Sov sedan 13 timmar.

Gjorde susen igår och nu är jag 99% återställd!

Idag har jag fixat så min mail funkar, i övrigt inget vettigt alls.

Hejdå.

Kunde Svullo tävla i "VM i Dålig Hållning"...

.... så kan väl jag tävla (och sannolikt vinna) VM i "Frivilligt Uppfuckad Dygnsrytm". Folk med nattjobb räknas inte.

Det var tråkigt att skriva i kronologisk ordning, så nu skriver jag i omvänd ordning istället. Börjar med idag. Eller..ehm..gårdagsnatten och denna morgonen skall egentligen räknas till igår. Och idag är bara ikväll... förvirringen är total!

IGÅR vaknade jag klockan 15:00 eller så. Gick på "morgonpromenad", käkade lite överbliven pesto från i söndags, och slappade ett tag. Sen körde jag till gymmet och körde ett pass. Därefter kom Olof förbi och vi gick en rejäl runda. Sen kom Jacob, och vi hade lite Top Gear- maraton, samtidigt som jag tvättade. Jacob åkte hem vid 4-tiden tror jag, varpå jag började kolla på One Tree Hill. Var färdig med tvätten klockan 07:15, och då var det dags att köra till frisören. Blev väldigt nöjd med frillan faktiskt, men efter att man klippt sig måste man som bekant duscha för att undvika hår i hela sängen... så inte kunde jag gå och lägga mig när jag kom hem. Efter duschen fastnade jag återigen vid One Tree Hill. Slutade med att jag gick och la mig klockan 10:00! Somnade förstås som en stock.

När pappa ringde och väckte mig  var jag helt desillusionerad och hade jävligt ont i halsen. Min första tanke var "va fan ringer gubbjäveln och stör mig för mitt i natten" (det hade hunnit bli mörkt ute igen). Tänkte först inte svara, men jag klurade ut att "det måste vara viktigt om han ringer mitt i natten" och svarade ändå. Han skulle bara meddela att jag var välkommen på kvällsmat "om 20 minuter". Kollade på klockan. Den var 17:00. Bara att kliva upp och åka för att äta en utsökt kalv-entrecôte. Till frukost. Sen åkte jag och bunkrade upp med förnödenheter på Lidl, dessvärre med halsontet intakt. När jag kom hem tog jag ett varmt bad i syfte att driva den förmodat stundande förkylningen på flykt. Ska faktiskt gå och lägga mig snart, för sömn är onekligen det bästa botemedlet mot allehanda sjukdomar.

Hopp till lördagen. Hela ligan skulle till KB där kära Kubista var DJ. Phil var en liten smula överförfriskad, utanför, såg några kompisar inne i vinylbaren och började banka på rutorna för att påkalla deras uppmärksamhet. Den enda uppmärksamhet han lyckades påkalla var emellertid vakternas, vilka helt sonika meddelade att "du kommer inte in här ikväll". Givetvis försökte vi smuggla in Phil ändå¨, och det lyckades tills vakten kände igen mig och insåg att vi lurat honom. Då tvingade han mig att hämta ut Phil igen, annars skulle jag "få problem framöver".

Jag hämtade Phil och jag och han bestämde oss för att knalla till HB istället. På vägen fick vi sällskap av två trevliga men enormt vilsna trelleborgare som inte hittade till G.A. Torg... Vi visade dem vägen och fortsatte vår vandring. Kön till HB såg acceptabel ut så vi gav det en chans. Väl inne rev vi av en tårdrypande vacker (jag tror iaf det var därför folket i lokalen höll för öronen och grät)  version av Don Henleys odödliga Boys Of Summer på kareoken. Sen dansade vi och hade skoj natten lång. Rätt underskattat ställe trots allt... även om andelen Fat Bastards stundtals är oroväckande hög... men det finns ju folk som gillar sådana också...

Blir ett avsnitt OTH nu, sen sängen... God NATT!

Ännu en helg i omkörningsfilen...är det morgon eller kväll?

Dygnsrytmen är rekordkonstig.

Det är morgon, folk går upp, klär på sig och går till jobb. Jag har precis varit ute och gått kvällspromenad, och tänkte duscha och gå och lägga mig. Fastnade vid Satans Påfund (Youtube) och har spenderat de senaste timmarna med att kolla på gamla intervjuer med Morrissey. Töntfaktor 10/10

Börjar där jag slutade sist. Gick och la mig och sov gott till lagom sent på eftermiddagen i fredags. Började med att städa en stund. Sen gjorde jag mig i ordning, fyllde en påse med sprit, öl och mousserande och tog bussen bort till Sebbe. För ovanlighetens skull var jag först på plats. Efterhand så anslöt Nasse, Anderberg, Sten, Calling och Ahlström. Jag drack rätt mycket. Lite väl mycket. Tequilagroggar är INTE goda. Vi knallade till Slanhuset(Slagt) i vad vi tyckte var god tid, för att slippa stå i kö. Vädret var uselt, regn och blåst.

Det var jättelång kö, irriterande. När vi väl kom in tänkte jag köpa medlemskort, för att framöver slippa den eländiga kön, men det visade sig att medlemskorten inte kommit ännu. Crap. Köpte något att dricka. Nasse bjöd på Jäger. Jag bjöd tillbaks på Minttu. Sen spelade vi Black Jack ett slag. Gick bra.. vann en femhundring eller något sådant. Köpte mer sprit för vinstpengarna. Sen minns jag inte så mycket av de sista timmarna, dessvärre. Sebbe sa att vi hade kul, hoppas att det är sant. Får skärpa mig på fredagarna framöver, känner jag. Kom hem vid 06:30 eller så


Lördag, klev upp klockan 17:00 och städade i ordning det sista inför förfesten här hemma. Kände mig fortfarande inte riktigt nykter. 18:30 var jag anständig, och körde för att hämta Betula-ligan, bestående av Sebbe, Robban och Nasse. Tacokväll stod på önskelistan och ICA Maxi fick förse oss med råvarorna. Även Anderberg och Calling skulle käka, vilket innebär nytt rekord i antal matgäster i min lägenhet. Jag och Robban stod som vanligt för all catering, med följden att maten förstås blev delikat.

Va fan...nu är klockan 7... och jag är rent av trött... andra halvan av helgen får således vänta tills jag vaknar. Hoppas att samtliga mina tre unika besökare har överseende!

Godnatt. Godmorgon.


Another evening in the fast lane seems to be my only real relief this time of year...

Rubriken är en försmak på en låt jag har på gång i hjärnverkstaden...

HJÄLP! Jag har varit stygg igen och slarvat med bloggandet, och nu är det egentligen läggdags för ett tag sedan... men ALLT FÖR KONSTEN! Ehm...

Storstädningen har gått "sådär" = skitdåligt och får slutföras senare idag. Verkar som det blir åtminstone en förfest här hemma denna helg, och då vill det ju till att åtminstone den värsta skiten är undanröjd.

Träningen igår gick emellertid bra även om jag blev lite stressad och inte kunde springa så länge som jag hade önskat. Innan träningen skulle jag nämligen lämna av lite sålda prylar på bussgodsterminalen...men det tog betydligt längre tid än de fem minuter jag hade budgeterat, eftersom fraktsedlar och annat jox skulle fyllas i. Fick sällskap på kvällen. Trevligt! Onsdagens bästa citat: "Kalle, ska vi knarka imorgon, seriöst alltså?"

Idag...
* Sov jag som vanligt för länge
* Slarvade med städningen,
* Slappade
* Fick finfrämmade från norr
* Åkte och hälsade på Sebbe och smed planer för helgen och hämtade hem mitt PS2
* Hälsade på hos mamma och pappa och drack två koppar kaffe.
* Sökte ett jobb som jag med extremt stor sannolikhet kan få, men som jag bara vill ha om lönen är rätt. (Jag föreställer mig att personalen på rekryteringsfirman som sköter ärendet hoppar jämfota av lycka när de läser min ansökan, och är fullständigt övertygad om att de omöjligen kan hitta någon som är mer lämpad för tjänsten. Ska bli kul att se om jag har rätt eller om jag överskattar mig själv... )
* Bytte lakan
* Drack espresso
* Gick en lång runda och sjöng för mig själv i blåsten som ett annat mongo
* Tränade hemma och kollade ett avsnitt av Californication (helt underbar serie)
* Åt Keso och en macka med vinmarinerad rostbiff. Gott.
* Duschade
* Kollade ett till avsnitt av Californication (helt underbar serie)
...och nu sitter jag alltså här.

Äntligen fredag alltså. Början på ännu en härligt dekadent helg med vännerna. Underbart!


Onsdag är Flitens Dag

Nåja... imorse gick jag upp tidigt som fan. Det vill säga klockan 09:30. Arbetsförmedligen roar sig med att bara ha öppet på förmiddagen, så jag nödgades infinna mig senast 10:30, vilket jag klarade med en minuts marginal ungefär.

Som vanligt var besöket i princip meningslöst. Jag fick visa upp papper som styrker mina meriter, sedan fick jag veta att "vi ringer dig när vi talat med Media/Kultur-arbetsförmedlingen och fått besked om du skall gå till dem istället". Allt som allt tog besöket cirka fem minuter. På hemvägen stannade jag till på Burlöv Center och införskaffade förnödenheter (bröd och ost från Coop, starköl från bolaget). Noterade att Hemtex hade 50% rabatt på allt så jag passade på att köpa några handdukar, en kudde och två örngott. Great success!

Nu har Operation Storstädning påbörjats. Ska jag vara helt ärlig tror jag inte att den kommer att vara klar idag. Om en timme skall jag köra till Bussgodsterminalen och lämna av två paket med sålda BMW-delar, sedan till gymmet och svettas lite.

Nej... dammtrasan kallar...

(Power)Point of no return

Citerar mig själv:

Minns alla saggiga möten på mitt förra jobb där chefen 1. Gjort en PowerPoint som han efter 15 minuters försening lyckades få projicerad på den för ändamålet avsedda duken. 2. Skrivit ut hela presentationen och delat ut till samtliga deltagare. 3. Redogjorde ordagrant för exakt samma saker som stod på såväl duken som i det utdelade materialet. Detta alltså trots att det torde vara allmänt känt att människohjärnan bara kan uppfatta intryck från ETT håll åt gången. Min "smarta" chef trodde nog att han genom sitt tillvägagångssätt tredubblade oddsen för att vi i detalj skulle komma ihåg företagets omsättning och täckningsgrad, när han i själva verket eliminerade den sista chansen. Måste vara sådant de kallar arbetslivserfarenhet.

Idag har jag varit fruktansvärt passiv. Gick upp senare än planerat. Kollade lite jobb utan att hitta något av intresse. Spelade och sjöng lite...försökte bygga låtar. Det gick rätt bra. Sen gick jag ut i blåsten. Det var kallt, så jag tog en varm, lång dusch. Sen lagade jag Lasagne (värmde i ugnen... Lidls lasagne var faktiskt mycket god, tack för tipset mamma).

Sedan kom Jacob förbi och vi snackade skit samt kollade på Top Gear. Alltid lika trevligt!

Denna dag har verkligen inte innehållit något roligt eller spännande, men jag känner att det är bra för bloggdiciplinen att försöka kladda lite varje dag ändå, hoppas att ni, kära läsare, har överseende! Fick en oväntat trist signal från ett håll där jag hoppats på annat. Hoppas att det är jag som misstolkade, för en grå tisdag i januari vill man bara höra goda nyheter och inget annat.

Längtar fruktansvärt till helgen.

Förlorade vänner

Vända rätt på dygnet... ja det gick ju bra.

Jag har insett att några av mina vänner är borta. Jag talar förstås om de av mina skivor där jag bara har fodralet och boken kvar, medan själva skivan, ja Compact Disc:en, saknas. Ironiskt nog är några av dessa album bland mina absoluta favoriter. De som saknas är för närvarande:

The Get Up Kids - Something To Write Home About
The Loved Ones - Keep Your Heart
Bad Astronaut - Houston, we have a drinking problem


Dessutom är jag av med
Strung Out - Blackhawks Over Los Angeles
och den helt makalösa
Jack's Mannequin - In Transit

Jag misstänker emellertid att dessa två ligger i mitt CD-fodral, som förhoppningsvis ligger i M5:an i garaget.

Kvällen/natten har ägnats åt att snoka runt på Facebook samt Wikipedia. Nu kan jag allt om allt. HEHU!

En vecka tar slut, en ny tar vid

Jodå... det blev biltvätt igår. M5 fick frisk luft och lite kärlek i natten.

Men innan dess kom Olof förbi med Take Away från Thai Thai och vi kollade på Disturbia och gick en lång runda till Segevång, sen till Åkarp och tillbaks. Mycket trevlig avslutning på en lyckad helg!

Idag har jag varit ute och fotat M5, och pysslat lite mer. Har även hunnit fixa lite med musiken, och vara på gymmet. Dagarna går extremt fort och någon tendens till tristess finns inte på LÅNGA vägar. Förstår inte hur jag hann med att jobba innan...

Ska försöka få en lite vettigare dygnsrytm nu framöver... känns meningslös att sova bort sina lediga dagar.

Dygnsrytm, vad är det?

Jag gick och la mig klockan 8 i morse. Klockan 12 ringde mamma och väckte mig... Mormor fyller 87 imorgon och det var uppvaktning idag. Det visste jag förstås om sedan tidigare... men det gjorde mig inte piggare efter blott fyra timmars sömn.

Genomled "fikat" på mormors demensboende, mammas hemmabakade vetelängd var åtminstone väldigt god - hon kan det där med att baka och laga mat, min kära mor!

Pappa var snäll och köpte lite matvaror åt  mig på Lidl.

Nu funderar jag på vilken av bilarna jag skall orka åka och tvätta... om jag ens orkar....

Den gångna veckans band har utan någon som helst tvekan varit Audio Karate, ett av världens mest underskattade band. Synd att deras existens tycks tveksam.... Lyssna och njut: http://www.myspace.com/AudioKarate

En vanlig ovanlig lördag...

Vaknade oförskämt tidigt... och kunde inte somna om. Jag låg dock och försökte sova till tonerna av New Amsterdams, under ett par timmar, utan egentlig framgång.

Sjunga ska man ge fan i, "tidigt" dagen efter en bra fylla, konstaterade jag åtminstone, och lärde mig en läxa.

Inte blev det någon Powernap heller, för Robbie och Naz hämtade mig i vettig tid. Därefter hängde vi hos Sebbe och Skalla. De lurade varandra på Poker, medan jag spelade NHL -08 (inte utan viss framgång, skall tilläggas).

Det blev, litet otippat, Festa della Patata. Väldigt varierat sällskap, men likväl oerhört trevligt.

KB var knappt OK...KB är KB... aldrig depp-tråkigt, men heller aldrig TJOHO-skoj... inte så länge RÄV-Erik är bortrest, åtminstone. Och inte så länge det inte är DJ Kubista somj flippar diskar...(det gör han nästa helg, enligt ryktet)

Desto muntrare blev jag av att vinna 600:- ¨på blackjack...och dessutom var bussen hem gratis. Antingen var busschauffören väldigt snäll eller så funkade inte hans cash register... hur som så blev det totalt sett en sund kväll ur ekonomisk synvinkel, vilket får kompensera för att jag personligen inte hade svinkul på KB.

Bine verkade åtminstone ha en bra kväll, och det var nästan viktigast för mig, hands down.

Skål, vänner och fiender!

ännu ett inlägg i farten

Satan vad trött jag är nu...nystarten av bloggen har givit mig ångest och kärlek... och fuckall.

Jag är proppmätt och jättehungrig på samma gång. Värdelöst.

Undrar vad lördagen bjuder på för skoj! Dags att bälga vatten, sen sova!. Natti

en fin sko...

Snälla, rara du... berätta för mig varför jag skull bli upphetsad eller ens intresserad av att läsa om dina nya, fula, klackskor. Jag tror inte du förstår hur motbjudande det är att se ditt vidriga smalben exponerat med hård, ond blixt. Ådror är inte ens lite snyggt.

Jag talar förstås om "fotbollsfrun" och hennes fullständigt irrelevanta och meningslösa blogg. Meningslös är nog fel ord...för avskyn mot hennes hemska skrift fick mig att åter vilja väcka liv i det här....THAT'S RIGHT FOLKS!!!!! OMFG.BLOGG.SE IS BACK!!!!!!!!!!!!!!!!

Kvällens citat...från hemlig avsändare... "I hooked up with Fat Bastard (med brittiskt uttal), but who gives a fuck - at least I hooked up!"

SKÅL SKÅL SKÅL, vänner!