Helgdekadens och veckoplanering...

...med intakt måndagsångest. Min kropp tyckte inte att den skulle gå upp 07:00 som jag hade planerat. En morgonpromenad  med tillhörande träningspass hade jag tänkt mig, men istället snarkade jag gott till pappa ringde mig 08:55... JAHAPP! Jag som skulle börja senast 08:45...

Någon morgonpromenad blev det följaktligen inte tal om, istället en rask utryckning till jobb.

Helgen då...

I fredags bloggade jag ju rätt sent. Efter det åkte jag och hämtade Caroline i stan. Jag var på jättedåligt humör, och hon var hyfsat snurrig... ingen optimal kombination precis men det gick väl ändå hyfsat odramatiskt :)

Lördagen blev som sig bör lugn och skön, med undantag för en nödvändig panikutryckning till Apoteket...fick bokstavligen springa den sista biten och kasta mig in under gallret när de höll på att stänga för dagen. Min kära syster fyllde 19 i lördags och hade kört ut föräldrarna hemifrån till förmån för sina kompisar... Pappa ringde och ville bjuda oss på Rådhuskällaren. Carro hade emellertid redan planerat att äta middag med sin familj, så jag fick åka själv med mor och far, för att avnjuta filéfrossan. Om man bara nöjt sig med kött, rödvinssås och grönsaker hade det inte varit så farligt, men hur lätt är det att låta bli bearnaisesås, grönpepparsås och potatisgratäng? Käkade förstås på tok för mycket.

Efter brakmåltiden åkte jag och hämtade Carro igen. Vi kollade på Sällskapsresan, men orkade väl inte riktigt se klart hela...

Igår lämnade jag Henne hemma vid lunchtid...hade inget speciellt planerat sedan, så jag ringde Olof som till min stora förvåning var vaken. Han fick bjuda på frukost, sedan tog vi 750:n för att kika på kläder. Jag fyndade en riktigt trevlig Encore-tröja och Olof slog till på ett par jeans från Lee.

På väg tillbaks till stan funderade vi på något att käka. Jag kom att tänka på  hur länge sedan det var vi besökte Lamare, och föreslog att vi skulle dela på en familjekebabpizza. Sagt och gjort! Som vanligt fick man en chock när kocken bar in pizzan! Detta är den enda familjepizza jag ätit som förtjänar sitt namn - den är ENORM! Vi käkade tills vi höll på att spricka, och ändå återstod mer än en tredjedel. Det hör till saken att jag och Mr. Ovenholm lätt brukar kunna klämma en "normal" familjepizza på tu man hand, och därefter ha plats till vars en påse chips eller dylikt (på den gamla goda tiden då vi båda tangerade 100-kilosklubben, åtminstone).

Snart lunch...det blir halvdan pasta från restaurangen här i huset...

Passiv fredag...

...i familjelivets tecken?

Nu har jag officiellt sagt upp mig från jobb, vilket känns oerhört skönt. Jobbsituationen har bara varit en tjock klump i halsen de senaste månaderna. Till min stora glädje så tog mina chefer mitt beslut precis så bra som jag hoppats på. Inga sura miner, men desto fler lyckönskningar inför framtiden. De verkade uppriktigt ledsna över att bli av med mig som kollega och anställd, vilket förstås kändes oerhört bra.
 
Nu verkar det inte som om jag kliver rakt ut i tristess och arbetslöshet, utan ett mycket intressant förslag har dykt upp. Mycket ansvar men också mycket goda förtjänstmöjligheter och en sannolikt oslagbar arbetsmiljö- och situation. Blir spännande att följa upp!

Jag borde typ diska nu, men där någonstans känns det som att gränsen för vad man kan slösa sin fredagskväll på går. Istället bloggar jag och lyssnar på Fall Out Boy's nya! Den blir bättre och bättre för varje gång - precis som det ska vara!

Idag kunde jag äntligen hämta 750:n hos lackeraren. Resultatet av reparationen såg riktigt, riktigt bra ut tycker jag! Tänkte dock låta Vonne kika på lacken, med sina kritiska ögon och starka strålkastare.

Därefter körde jag och pappa till Morfar på ett litet besök, sedan hem till mamma som bjöd på god middag. Lyckades ÄNTLIGEN få ordning på deras trådlösa nätverk!

Nu får det vara nog för nu...

Vintern, när den är som bäst...

...ett par minusgrader, vindstilla och vitt på marken. Om det bara inte vore för att de i nästan hela landet förstörde våra vägar och bilar med det  förbannade jävla saltet, vore vintern faktiskt riktigt angenäm ur väderperspektiv - åtminstone ett tag...

Imorse var jag duktig, för första gången på länge, och tog min morgonpromenad i den ganska sköna kylan. I lurarna spelade Fall Out Boy sin nya skiva för mig. Riktigt bra!

Häromdagen fick jag musikfrossa, och var tvungen att skaffa lite nytt. drygt 15 nytillkomna album blev det i samlingen. Boy Sets Fire, Moneen, Dashboard Confessional, Hawthorne Heights, River City High, Anberlin, Dead To Me samt nämnda Fall Out Boy och lite annat smått och gott.

Begreppet "Emo"
Har gått från att vara något ganska betydelsefullt, till att ha blivit något kommersiellt, urvattnat och helt meningslöst.

Emo för mig var en benämning på musik med rötter i punkrocken, men med mindre distade gitarrer men mer akustiska inslag och mer melodier. Exempelvis Saves The Day, Dashboard Confessional och Get Up Kids. I Diesel Boys låt "Emo Boy" sjunger de om band som Jawbreaker och Modest Mouse när de syftar på Emo.

Men idag, när man nämner Emo, tycks det mest handla om att skära sig själv i handlederna, sminka sig med Kajalpenna, klippa löjliga frisyrer och färga håret svart. Vad gäller musiken så kan tydligen vad som helst vara Emo. Signifikant idag verkar emellertid vara dubbelpedaler, tunga gitarriff och ömsom kvidande ömsom vrålande sångare, snarare än akustiska inslag. Idag är Emo tydligen en "stil". Man kan "vara Emo", vilket i min värld verkar fullständigt förvirrat, och tämligen patetiskt... men så är jag ju rätt krass av mig ;)

Jag hade en massa andra viktiga saker att skriva om också, men de är för stunden bortglömda...

Den vackra symfonin...

...som faktiskt blev av...

Jag läste genom mina egna gamla blogginlägg, och kände mig tvungen att göra ännu ett, nu inatt.

Den 29/11 skrev jag såhär:

...Kvällarna spenderas som en nörd på MSN...det är liksom så bekvämt...man har nästan alla vänner på ett tangentbords avstånd. Dessutom lär man känna nytt folk. Vissa trevligare än andra...vissa med potential för relationer som kan utvecklas till riktigt vackra symfonier...

Den kvällen, var första gången jag hade pratat med Caroline... och redan från början kändes det, på något märkligt sätt, bara så rätt. Som sagt. Ibland blir det precis, exakt, så som man önskat!

Inatt somnar jag med ett leende på läpparna. Lycklig, lycklig...


Hours pass like years...

...wish you were here.

...och så förvandlades detta till ännu en emoblogg - som rubriken säger... OMFG!

Det har inte ens gått två dygn, men det känns som två månader, sedan hon var här hos mig. Och ja, gumman, du gör det svårt för mig, men inte på det sätt jag tror att du tror. Det svåraste är att behöva vara utan dig, men det jag upplever som tystnaden, du vet vad jag menar, gör det inte enklare.

(Även) Jag bara måste få citera den överlägset mest spelade låten i min winamp... som till stora delar stämmer så fruktansvärt, smärtsamt bra, på så många olika sätt.

I'll be true, I'll be useful, I'll be cavalier,
I'll be yours my dear
And I'll belong to you
If you just let me through

This is easy as lovers go.
So don't complicate it by hesitating.
This is wonderful as loving goes.
This is tailormade,
What's the sense in waiting?

I said, "I've got to be honest,
I've been waiting for you all of my life."
For so long I thought I was asylum bound,
But just seeing you makes me think twice.
And being with you here makes me sane.
I fear I'll go crazy if you leave my side.

Märks det att jag är kär?


Gissa morgondagens löpsedel...

... i Aftonslasken, Expressen och Kvällsposten här nere.. Jag sätter tusen spänn på att minst en av dem stoltserar med:

SNÖ-
KAOS

Det har nämligen fallit ett par milimeter av det vita skräpet på Malmös gator idag.

Jag och Calle åt lunch på TV-huset idag. En mycket god nötburgare med stekt kulpotatis slank ned tillsammans med en laddning sallad.

Eftermiddagen har tillbringats i telefonsupporten.

Kom på lite kul citat från igår... jag och Carro kollade på en DVD från Warped Tour 2002. MÅNGA otroligt bra band samlade på samma ställe vid samma tidpunkt... NOFX, Bad Religion, No Use For A Name, Alkaline Trio, Lagwagon, Something Corporate, Hot Water Music med flera...ja, smått fantastiskt. Några mindre fascinerande inslag finns emellertid också. MXPX rödlätte trummis är exempelvis ganska rolig att titta på...Caroline kommenterade att "Usch, han ser ju ut som en bränd gris!".
 
Anti-Flag är ju inte kända för att vara bildsköna precis, trummisen i synnerhet. Än en gång hade Carro sin åsikt klar... "Fy fan vad han ser störd ut, honom borde de låsa in! Alla i bandet är ju skitäckliga, jag kommer inte att kunna lyssna på dem nu längre!".

:-D

Jag är kär!


Alive or dead...

...or in a million pieces?

Två veckor sedan sista bloggen - skämmes tamefan!

Vad har då hänt? Allt och inget!

Karlstadsresen jag nämnde sist gick alldeles förträffligt! Trots värdelöst väder kunde jag stå på bra, utan att stressa ihjäl mig. Rullade in i Karlstad perfekt vid lunchtid. Noterade en i mitt tycke imponerande snittförbrukning för V12:an; 1,2 liter milen är inte alls farligt kostsamt med tanke på hur kungligt man färdades! Nanobehandlingen som jag utförde på vindrutan fungerade över förväntan - trots ihållande regn behövde jag knappt använda torkarna alls mellan Malmö och Uddevalla! Några vinterdäck hade jag emellertid inte behövt stressmontera - det var 11 grader varmt där uppe!

Förra måndagen lämnade jag in 750:n för reparation, och den skulle vara färdig till idag - ska ringa lackeraren och höra hur det gått, efter lunch.

I övrigt har de gågna veckorna inte varit speciellt händelserika, åtminstone inte vad jag kan minnas. Denna helg var väldigt trevlig. KB i fredags med Carro och hennes tjejkompisar, och sedermera Calle med crew. Det blev rätt tungt, så lördagen och söndagen tillbringades mestadels sängliggandes...

Nu är det lunch, får bli TV-restaurangen idag, de skulle ha en burgare som verkade fin!

Kanske kommer jag på något roligt att blogga om i eftermiddag...men då sitter jag i supporten...vafan!




Ordentligt utvilad efter helgen...

... yeah, right....

Helgen började lätt kaotiskt. Givetvis skulle jag sova länge och ordentligt mellan torsdag och fredag, för att orka med festligheter på fredagskvällen. Givetvis misslyckades detta och 5 timmar räcker inte långt, vet jag av erfarenhet (sist slutade det med att jag somnade på en bänk på kyrkogården...). Åkte tidigare från jobb för att försöka få lite förberedande eftermiddagssömn, men gjorde misstaget att åka hem om mor och far, för att reparera deras trådlösa nätverk. Det lyckades förvisso ganska bra, men tog ändå en timmes dyrbar budgeterad sömntid.
 
Väl hemma började jag dra lite i trådarna inför kvällens aktiviteter. Slagthuset skulle vi till, bestämde vi. Sedan kom jag äntligen i säng, och låg och halvsov i en dryg timme innan det ringde. Strul. Slaghuset gav endast tillträde till folk med biljett, och biljett kunde endast fås via Nöjesguiden. Tjejerna hade biljetter, inte vi killar. Vi styrde åtminstone upp saker och ting så att vi alla skulle samlas hemma hos mig och förfesta, därefter skulle vi åka åt vars ett håll. Jag fick stressdiska och snabbstäda, helt i onödan eftersom folket inte dök upp förrän rätt sent. Nytt rekord i antal folk samtidigt i min lägenhet... Jag, Erik, Stefan, Sebbe, Johan, Louise, Kim och Carro. Det blev riktigt livat och lyckat... och vad kvällen gick lyckades vi få tjejerna på bättre tankar...och slutligen åkte vi alla i samlad tropp till KB. Känner att jag snart borde föräras ett VIP-kort där... när vi skulle gå in fick jag inte visa leg för vakten... "Nej, dig känner jag igen ändå, in med dig!" Ett tecken på att man varit där lite väl ofta kanske ;)

Christian Falk vände skivor... och jag tyckte trots allt att det var ganska okej musik. Han spelade mest soft house, vilket stämde rätt bra överens med mitt sinneslag - lite seg sådär. Ingen optimal partymusik dock, men jag hade åtminstone väldigt trevligt - och det hade tydligen de andra också, även om Erik klagade på svåra smärtor i tungan...
 
Efter KB blev det i vanlig ordning Donaubageriet...och sedan taxi hem. Carro höll mig sällskap. Vi förblev sängliggandes hela lördagen också, för säkerhets skull :)

Efter att jag lämnat henne på lördagskvällen körde jag och hälsade på Olof. Det blev till slut en helkväll med svullig förtäring och en bra rulle - Risky Business. Avslutade inte förrän framåt 3-tiden med en nattlig promenad i södra Malmö.

Igår klev jag upp "tidigt", 13:30 för att göra nytta. 750:n behövde få på vinterhjulen och tvättas. Det gick förållandevis mycket smidigt att byta hjulen, trots att våld behövdes för att få bort de gamla låsbultarna, som kasserades och byttes mot nya.

Tvättade av sommarfälgarna - som var groteskt skitiga efter en månad i detta blaskväder. Passade även på att snabbtvätta av bilen, trots att jag är fullt medveten om att den kommer bli skitig imorgon igen... Efter bilvårdsstunden mekade jag vidare med föräldrarnas trådlösa nätverk...verkar som om en mottagare pajjat, insåg jag efter fyra timmar. Fick åtminstone lite riktig mat - tack mamma.

Hemma i garaget provade jag en så kallad nanobehandling av vindrutan på 750n, som sägs vara extremt vattenavvisande. Det utlovas att man inte ska behöva använda vindrutetorkarna... vi får väl se om det funkar. Produkten var ganska svårjobbad tycker jag. Behandlade skinnet i främre delen av kupén med Gliptones fina Liquid Leather- produkter, och nu luktar det nybil igen :)

Imorgon ska jag köra till Karlstad, för att besöka en av våra leverantörer. Ska bli trevligt med långutflykt på arbetstid. Det blir lite produktutbildning, och middag samt elitseriehockey på kvällen.

Snart lunchdags, det blir Pastakungen som får stå för fettet denna dag...

Bis Dann!

Kill The Messenger...

Hittade denna på tuben... en anständig liveinspelning av en av mina absoluta favoritlåtar för tillfället.... Se, lyssna, njut :)


Himelsk natt, helvetisk morgon...

...denna måndag, höll jag på att skriva. Sedan insåg jag att det ta mig fan är torsdag, trots att det var första arbetsdagen denna vecka, och således helg snart igen - oh so sweet!

 Vaknade upp bredvid Ängeln imorse efter ännu en underbar natt. Det var två dagar sedan vi sågs sist...men det kändes som två veckor :-/ Ordningen återställd nu... Vet inte riktigt vad jag gjort för att förtjäna detta...men jag måste trots allt ha varit en snäll pojke. Det var hur som helst väldigt jobbigt att behöva dra sig ur sängen, men ännu hemskare att behöva väcka sovande ängeln, som offrade en dyrbar, ledig sovmorgon för att få vara med mig... Bara en sådan sak! 

Det har varit dåligt med motion och träning de senaste veckorna, och även lite sämre med kosthållningen. Idag blev det inte bättre, då besöket på McDonalds till lunch, med ambition att ta något nyttigt, slutade med El Maco, Pommes och en hycklande Cola Light... Vem försöker jag lura, liksom? :-)

Snart är eländet slut för idag, och imorgon är det tamigfan fredag - otroligt!

Så var det 2007...

... och året började på absolut bästa möjliga vis!

Nyårsafton blev en riktigt lyckad tillställning, tyckte både jag och alla andra jag talat med - härligt när det för ovanlighetens skull blir på det viset - annars brukar nyårsafton mest vara en högtid av krossade förväntningar, redlös fylla eller bara ångest.

Vi käkade en mycket god middag, drack gott därtill och hade väldigt trevligt. Pappa blev en aning överförfriskad, men det må vara hänt. Efter maten blev det Burnt Face Man-maraton, med inslag av Drengerne fra Angora... ja jävlar.

Sedan höll jag och Olof gitarr-konsert - mycket trevligt tyckte åtminstone vi själva :-D

Vid själva 12-slaget korkades champagnen upp, och försvann ganska snabbt ned i våra törstande strupar. Olof hade köpt en mycket välsmakande Roederer Brut medan jag gick på ett lite mer traditionellt spår med hederliga Moët Chandon. Pappa kommenterade våra val av drycker med "Surt Franskt Piss", och läppjade vidare på sin Asti Cinzano....

Efter detta dansade vi lite, som mongoloider. Vi bestämde oss för att ta bussen upp till stan för att försöka hitta några festligheter, siktade in oss på KB, men när vi väl närmade oss var det ingen som riktigt hade lust längre. Istället hamnade vi på Campus Kebab...

Efter ett tag bestämde vi att kvällen fick vara slut. Somliga var lite överförfriskade, och jag var nästan nykter och riktigt trött. Följde med Carro hem, och kunde omöjligen ha tillbringat årets första natt på något bättre vis än i hennes armar, känns det som.

Igår var jag ute och luftade M5:an, för första gången på typ en månad. Alltid lika givande och trevligt! Därefter fick den en stor handtvätt och full tank, innan jag åter kopplade på underhållsladdaren. Nu får den stå i garaget till våren behagar visa sig, planerad premiär är den 1/4.

Idag tänkte jag köra en sväng till IKEA och köpa lite smått och gott.

Fan vad tråkig denna blogg blev...märkligt, när jag egentligen haft rätt kul... Måste vara för att jag imorgon måste jobba igen :(