Torsdag och helgen närmar sig med stormsteg...

...vilket förstås är gudomligt skönt!

Torsdagen har gått ovanligt fort på jobb. Haft hyfsat roliga arbetsuppgifter idag, höjdpunkten var att författa ett brev till en kund som fått fel bromsbelägg, sågat sönder dessa (!!!) så att de skulle passa på bilen och nu tyckte att kvaliteten på våra produkter var dålig...ehh...nåja :)

På lunchen var jag och Olof först på banken för att fixa en postväxel åt mig inför lördagens bilköp, och därefter på McD. Inmundigade deras goda men dyra sallad med cous cous och grillad kyckling... Fick ovanligt snabb betjäning...annars brukar McD på Jägersro vara fruktansvärt långsamma. Dessutom fick jag köpa första delen av OC säsong ett för 10:-... meningsfullt? Nja...

Mitt nya armbandsur hade naturligtvis inte kommit idag heller... börjar bli RIKTIGT trött på ur-handlaren nu. I en månad nu har han lovat att den är "på ingående", utan att kunna leverera. Vore det inte för den fina rabatten min kollega hjälpt mig fixa, så hade jag förstås avbeställt den och handlat någon annanstans.

Nu tänkte jag köra och hälsa på Miss D, hoppas jag hittar!

HEHU!

50 bästa punkskivorna...

...enligt brittiska tidningen Kerrang... publicerades nyligen. Jag är beredd att skriva under på åtminstone de av dessa skivor som jag hört (drygt två tredjedelar). Vissa är väldigt uppenbara, vissa känns extremt krystade, och vissa extremt otippade men ändå glädjande (Get Up Kids,  S.L.A.T.F.A.T.S). Många gamla stenåldersband som jag ersatt med modernare punkrock... och saknar förstås en hel del. Givetvis borde exempelvis Saves The Day - Stay What You Are varit med. Det är den säkert om maan gör om listan om 10 år.

Här kommer hela listan...

  1. Sex Pistols Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols (1977)
  2. Green Day Dookie (1994)
  3. Dead Kennedys Fresh Fruit for Rotting Vegetables (1980)
  4. Nirvana Nevermind (1991)
  5. The Offspring Smash (1994)
  6. Rancid ...And Out Come the Wolves (1995)
  7. Discharge Hear Nothing, See Nothing, Say Nothing (1982)
  8. The Clash The Clash (1977)
  9. The Damned Machine Gun Etiquette (1979)
  10. Ramones Ramones (1976)
  11. NOFX Punk in Drublic (1994)
  12. Fugazi Repeater (1990)
  13. The Clash London Calling (1979)
  14. Blink-182 Enema of the State (1999)
  15. The Stooges Fun House (1970)
  16. Black Flag Damaged (1981)
  17. Minor Threat Complete Discography (1989) [Compilation]
  18. The Stooges Raw Power (1973)
  19. The Undertones The Undertones (1979)
  20. The Offspring Americana (1998)
  21. Bad Brains Rock for Light (1983)
  22. Buzzcocks Love Bites (1978)
  23. NOFX So Long and Thanks for All the Shoes (1997)
  24. The Ruts The Crack (1979)
  25. Crass Feeding of the 5000 (1978)
  26. The Vandals Hitler Bad, Vandals Good (1998)
  27. Operation Ivy Energy (1989)
  28. Refused The Shape of Punk To Come (1998)
  29. Rocket From the Crypt Scream Dracula, Scream! (1995)
  30. The Exploited Punks Not Dead (1981)
  31. Cro-Mags Age of Quarrel (1986)
  32. Quicksand Manic Compression (1995)
  33. The Descendents Milo Goes to College (1982)
  34. Sublime Sublime (1996)
  35. The Misfits Static Age [1978] (1997)
  36. The Mighty Mighty Bosstones Let's Face It (1997)
  37. Bad Religion Suffer (1988)
  38. Less Than Jake Hello Rockview (1998)
  39. Dwarves Are Young and Good Looking (1997)
  40. Supersuckers The Evil Powers of Rock 'N' Roll (1999)
  41. Social Distortion White Light White Heat White Trash (1996)
  42. The Get Up Kids Something to Write Home About (1999)
  43. Green Day Nimrod (1997)
  44. Will Haven El Diablo (1997)
  45. Stiff Little Fingers Inflammable Material (1979)
  46. Napalm Death Scum (1987)
  47. A.F.I. Black Sails in the Sunset (1999)
  48. Poison Idea Feel the Darkness (1990)
  49. G.B.H. Leather, Bristles, Studs and Acne (1981) [EP]
  50. Killing Joke Killing Joke (1980)
Snart dags att åka till tyskan...kanske får man sällskap ikväll...hoppas :)

Onsdagsbekännelser

...rippat och bara lite censurerat! I ett av mina favoritforum på internet diskuterade vi vad som ska bloggas... och någon kom med en bra lista över viktiga saker att ta upp :) Jag kallar det onsdagsbekännelser, och här kommer det...

mat, Nja, försöker äta lite sunt denna vecka, efter en extremt dekadent helg med allehanda njutningsmedel...nämnda nedan för övrigt.  

vänner, har försummats en aning de senaste veckorna, tur man har några av sina bästa vänner som kollegor iaf, så man träffas ändå!

...och ovänner, Det är säkert många bilannonsörer på blocket.se som är ovän med mig utan att jag vet om det, på grund av de skambud jag spridit runt omkring mig i jakten på en bra vinterbil.

alkohol, har det blivit mycket av varje helg den senaste månaden. Riktiga kanonfyllor i princip varje lördag... ovanligt, jag brukar hålla igen annars. Inget jag ångrar, har haft kul varje gång 

foto, extremt dåligt med fotandet på sistone. Inskränker sig till förfestbilder och annat slask. Inga roliga betalda fotouppdrag heller.  Får ta tag i det här, helt klart!

musik, blir det EXTREMT mycket av för tillfället. Mest melodisk, amerikansk punkrock. Favoriterna just nu är Something Corporate, Strike Anywhere och Saosin (alla börjar på S, skumt) 

fest, som sagt, varje helg, mest KB. Denna helg blir det på fredag något så ovanligt som bondesafari i Trelleborg på fredag. Det skall bli exotiskt och spännande. På lördag bjuder arbetsgivaren traditionsenligt på julbord/julshow.

rivstartracing, ja för fan, vid varje rödljus, hela tiden, med min Vita Riddare (318i Touring -91 med sliten kamaxel = varvstopp 4500 rpm). Överlåtes till pappa på lördag.

Vad säger man, snart lunch :)


Uppgång och fall...

...tisdagar är sega. Denna tisdag var VERKLIGEN inget undantag. Tvärtom har det varit en ovanligt seg och tråkig dag.

Jobbdagen sniglade sig verkligen fram. På fredag ska vi göra om organisationen på företaget, och jag skall byta produktområde att arbeta med. Således har jag låtit bli att ta på mig några större projekt inom mitt nuvarande område, med följden att dagarna kan vara rätt tråkiga. Givetvis finns saker att ta itu med, men det känns föga motiverande, när det ändå blir nya prylar, ny chef och så vidare inom kort.

Det är en riktig lättnad när man får in kundärenden via mail eller telefon, att sysselsätta sig med en stund, snarar än att bara sitta och pilla med smådetaljer/glo in i skärmen.

Till lunch vågade vi oss på jobb-restaurangens spaghetti med köttfärssås. Den smakade faktiskt riktigt bra (vår restaurang brukar annars servera mat med minst sagt meningslös smakupplevelse).

Eftermiddagen gick betydligt snabbare... hade lite mer att göra då, och pillade runt lite i Movex 12, börjar få hyfsad kläm på vissa av funktionerna nu.

Tjatade i vanlig ordning på Rolle, som fick ringa sin urmakar-vän. Tydligen så var min klocka glädjande nog på ingående från Schweiz, annars lovade urmakaren att han skulle ombesörja en klocka från någon annan butik, på torsdag. Har väntat i över en månad på klockan nu, så det är hög tid!

Innan jag gick hem från jobb skickade jag iväg ett mail på en småintressant bil på blocket. Jag förklarade att jag var intresserad av bilen, men inte till det begärda priset, och bad säljaren att återkomma med mer information ifall han var beredd att diskutera saken.

Det var han uppenbarligen, för jag fick ett nytt mail med mer information och fler bilder. Jag kontrade med att lägga ett konkret skambud. Tog för givet att detta inte skulle lyckas, men lik förbannat trillade det in ett mail 20 minuter senare, att budet var godtaget och att jag var välkommen att inspektera/hämta bilen på lördag!

Då var man alltså åter med E38, det känns lite olämpligt med en så fin vinterbil, men givetvis underbart att åter kunna åka ståndsmässigt, med elegans, pondus och rejält med kraft från V12:an där fram! Ser verkligen framemot att hämta bilen, den verkar vara i ett fantastiskt skick!

750iA

Ikväll var det meningen att jag skulle få besök, men se det smög sig. Trist, hade sett framemot att träffa dig, J. En annan dag får det bli.

Kvällarna spenderas som en nörd på MSN...det är liksom så bekvämt...man har nästan alla vänner på ett tangentbords avstånd. Dessutom lär man känna nytt folk. Vissa trevligare än andra...vissa med potential för relationer som kan utvecklas till riktigt vackra symfonier :-)

Så var klockan jättemycket igen. Varför kan man aldrig lära sig? Usch... Tyska imorgonkväll...och tror ni jag gjort läxan? Nej, inte denna gång heller...crap ;)

Tack för idag!

Ännu en allt för sen natt...

... jag ska upp klockan 06:30, för att ta min dagliga morgonpromenad, därefter duscha, iordningställa kropp och själ, fixa frukost, köra till jobb.

Klockan är nu 02:10, jag kommer säkerligen inte somna förrän 02:30, vilket innebär att jag i bästa fall får 4 timmars sömn denna natt.

Oh, vilken härlig tisdag det ska bli!

Dags att scanna blocket.se efter lämpliga vinterbilar att ersätta min sura men ändå rätt sympatiska touring...


Dödens måndag...

...igår, när jag skapade denna blogg, valde jag att endast ha en kategori. Denna valde jag att, lite överdrivet dramatiskt, döpa till Liv och död.

Jag anade inte hur skrämmande rätt i tiden det låg.

Imorse när jag kom till jobb, satt min kontorsgranne och kollega, Mr. L, och pratade i telefon. Utan att tjuvlyssna så förstod jag att det inte var några goda nyheter han fick höra. När han lagt på berättade han att det var från sjukhuset, och att hans mor, 81 år, inte hade många dagar kvar att leva. Tydligen hade hon varit inlagd i någon vecka, utan att meddela honom. Som en blixt från klar himmel, slog döden ned på kontoret, innan solen ens gått upp ordentligt. Damen ifråga bor någonstans långt upp i Norrland. Inte läge att bara "glida förbi", liksom.

Vid lunch ringde de igen, från sjukhuset. Då hade Mr. L's mor somnat in för gott.

Efter jobb skulle jag klippa mig. Min kära frisör, Mrs. K, var emellertid inte i sin salong denna måndag. Hon hade fått ringa in en vikarie, som fick ta hand om min bångstyriga frisyr. Anledningen till att Mrs. K inte var på jobb, var att hennes mor, efter en lång tids sjukdom, hade somnat in för gott.

Förutom detta har det varit en högst ovanligt angenäm måndag, för min del. Det känns lite äckligt att säga så, när man tänker på vad som hänt mina bekanta, men jag tar istället tillfället i akt att citera Bad Religion:

...why do we pity the dead?
are you scared by the logic that swirls within your head?
look at all the living, and you'll ask yourself why
oh why do we, pity the dead?...

Tröstande ord, denna Dödens måndag.

 

Premiär...

... för världens absolut viktigaste blogg, nämligen den om mitt liv.

Spänningen är olidlig... kommer jag att orka hålla denna blogg vid liv? Kommer jag att kunna fokusera altt mitt icke-bilrelaterade bloggande till endast en plats? Kommer någon att läsa, och kommer någon att bry sig? Kommer jag väcka anstöt?

Min målsättning är att svaret på alla ovannämnda frågor (och några därtill) blir JA.

På bilden nedan ser ni en stilstudie i hur man lämpligen dansar till Mike Mareen - Love Spy

Vi hörs!

144094-1