The Green Gentleman

... så hette en av de nya låtarna Panic At The DIsco spelade igår. Förbannat bra. Konserten var överlag förbannat bra, det märks att de vuxit till sig både musikaliskt och rent tekniskt!

Missade dock början av konserten efter en fadäs då jag glömt biljetterna hemma, vilket jag insåg när vi var på Värnhem...Världens Snällaste Pappa fick rycka ut och rädda mig.

Det var verkligen lill-lördag, med rätt mycket alkoholkonsumption först här hemma, sen på buss/tåg till Vega, under konserten, på vegas bar efter konserten... och på väg tillbaks till hovedbanegården smet jag in i en butik och köpte ett sexpack Hof som konsumerades på resan tillbaks till fastlandet. När vi anlänt till Malmö insåg vi att det skulle vara en kanonbra idé att gå till Crown och möta upp med Maria och några av hennes vänner. Där blev det - you  guessed it - mer starka drycker (stans godaste bloody mary?) och slutligen en verkligt rejäl fylla. Avrundade med en kebab på FK och taxi hem med en förvånansvärt trevlig somalier. Faktiskt en riktigt riktigt kul kväll, allt som allt. Dyr, men kul! Får väl betrakta det som en utlandssemester så känns det billigare...

Idag har jag varit rätt död. Varit och repat, träffat Jacob och dammsugit bilen hemma hos mamma och pappa. Trött som en get nu.. blir tidig sängång!

Exchanging body heat in the passenger seat

Yey... det blir Panic trots allt, otroligt nog. Biljetter bokade och ännu en gång fick man sig en käftsmäll när man inser att den danska kronkan faktiskt är 26% dyrare än den svenska. Närmre 400 spänn per biljett blev det, efter alla bokningsavgifter och annat skit.

Desto mer glädjande då att jag för en gångs skull kom ihåg att jag har lite danska mynt  liggandes som man ju kan ta med mig och köpa öl och pölser för (eller något). Jag bestämde mig för att sortera i min utländska-mynt-ask och hittade bland annat en engelsk Shilling(!!!) från 1950(!!!), en tysk 10 pfennig från 1973, men även, håll i hatten nu, 226,25 danska kronor. I mynt. (En av dessa kronor var dock från 1962, jag tror inte den är användbar idag). Gott när man upptäcker penningreserver man inte trodde existerade!

Till vardagsbestyren så. Igår var Jacob förbi och vi kollade på Top Gear samt Entourage-repriser. Jag lagade även en förbannat god variant på gulaschsoppa, med lite kryddigare inriktning.

Idag har jag varit och tränat en sväng, i övrigt mest försökt ragga folk till Danmarksresan. Lagade även en förvånansvärt delikat äggröra med gorgonzola. Den såg skitäcklig ut i pannan, men när jag smakade fick jag en smärre chock! Serverade mig själv med bacon därtill, enligt den låg-kolhydrats-diet jag avser hålla mig till några veckor framöver.

Precis fått hem senaste One Tree Hill-avsnittet som sändes på Amerikansk TV för några timmar sedan. Länge leve Torrents, som sagt!

Gonatt på er!



Supa på tom mage ger spännande konsekvenser

Fredagen har jag inte så mycket att berätta om... det var en vanlig fyllekväll i ordningen. Jens The Drägg hängde på, vilket var en skoj överraskning!

Sov för lite mellan fredag och lördag... så jag var i något slags zombietillstånd när Asken hämtade mig i 850:n för avfärd till Lund, där vi skulle på inflyttningsfest hos Henke. En Beck's senare mådde jag fantastiskt mycket bättre, och efter ett antal onda groggar var jag riktigt i farten igen. Lite väl mycket kanske...tom mage som sagt, och jag drack som en uttorkad flodhäst med följden att jag blev hutlöst full. Jacob anslöt också, och vi hade faktiskt riktigt trevligt! Fick skjuts till Malmö av Asken som inte druckit. Mötte upp med A-laget på KB, och minns i ärlighetens namn inte jättemyckett därifrån men har för mig att jag hade skoj åtmstone.

Avslutade med utsökt kebab från Jalla Jalla.

Idag fick jag gå upp "tidigt" för mamma och pappa skulle hålla kalas för Morfar som fyllt år. Min mamma är verkligen fantastisk på matlagning, inser jag. Hon hade bakat svingoda vetelängder som gick åt i rasande takt. Vidare hade hon lagat pajer med sardiner, lök och oliver. Svingott. Därtill ciabata med salami och rostbiff, peperonata och en fin sallad. Jag åt mig förstås proppmätt. Jag erbjöd Morfar att köra med honom på utflykt till Tyskland. Det finns en by i norra tyskland dit jag, han och mormor åkte varje år från att jag var fyra tills att jag var tretton. Vi bodde alltid på samma hotell, och hade våra rutiner... middag på Sportsrestaurant Amelinghausen, glass hos Tant Adele.. Jag minns detta med glädje, och tror att det blir kul för morfar att få en liten nostalgitripp, samtidigt som jag får lufta någon av bilarna på Autobahn oxh köpa med mig "lite" sprit och öl hem. Inte bestämt ännu om vi ska stanna en eller två nätter.

Nu är jag sliten och har ont i halsen, mycket otrevligt. Inte alls ett idealiskt sätt att avsluta en i övrigt rätt bra vecka.

Verkar åtminstone som vi blir en liten delegation som ska åka och se Panic... gott!
 

9 in the afternoon

Har varit väldigt dålig på att blogga denna vecka, beklagar. Får bloggångest när man läser vissa andra bloggar, som är så mycket bättre än min. Så mycket mer existensiella, och inte så förbannat sakliga. Detta skall ju vara en slags outlet för alla känslor, goda som onda, glada som ledsna, men jag måste erkänna för er, kära läsare, att jag har censurerat mig själv, under några veckor.

Sanningen är att jag inte mått så hemskt prima som jag delvis gett sken av. Det är inte bara glassigt att vara arbetslös. Osäkerheten och det dåliga självförtroendet lurar ständigt runt hörnet, lömskt väntande på att få anfalla. Lyckligtvis finns det försvar. Vänner, träning och kaffe till exempel. Och spriten, men den är som bekant inte ens vän. Det kom jag fram till en kväll i höstas när jag skulle dricka Jameson direkt ur buteljen, och flaskan slog av en bit av min framtand.

I tisdags var jag hos Sebbe och Fille och kollade på Liverpool-Inter. Vi hade alla satt vars en "liten slant" på italienarna, och vår bitterhet när de bleka öborna tog hem matchen var inte att ta miste på.
 
I onsdags tokstädade jag, och handlade, och sen var jag med Miss C, såg Juno och The Recruit... tyckte de var riktigt bra båda två, om än på väldigt olika vis. Det var väldigt trevligt att återse Miss C, allt för längesedan sist.

Idag har jag varit och tränat med Fridholm, repat, sen handlat lite mer. Nu på kvällen/natten har jag tvättat..ska snart ner i torkrummet och hämta den sista tvätten faktiskt :-/ Galet. 

Brände precis en fucking sweet skiva med massa förfest-MP3:or...kommer säkert att uppskattas av någon (troligen inte av Fille).

Någon som vill med och se Panic At The Disco på Vega på onsdag?  


När andra säger Det bättre...

Idag nöjer jag mig med att citera Ulf Lundell.

..."med bärs och hasch och inga vägar bort från situationen liksom...ledsne gosse...ledsne man...med håret fixat och skjortan uppknäppt och hjärtat friserat...på jakt från meningslösheten in i en ny meningslöshet, med testiklarna ringande som klockor mellan benen och kuken som en hungrig räv..."

Helgens bravader, ups and downs

Jobbintervjun i fredags gick bra, tyckte åtminstone jag. Personkemin kändes rätt och jag svarade så gott jag kunde på de delvis standardiserade men delvis lite kluriga frågorna. Återstår att se om intervjuarna delade denna uppfattning...

Sedan blev det en shoppingtur på Coop samt bolaget innan det var dags att göra sig redo för kvällen. Robban hämtade mig och vi drack oss glada hemma hos Sebbe. Jacobs brorsa hade en ball laserpekare med extrem ljusstyrka, han kunde lysa enda från sebbes balkong på Norra vallgatan bort till Turning Torso! Jo, det låter bisarrt men är faktiskt helt sant! Sen blev det ju som avtalat Deep, som visade sig vara riktigt skoj, till en början, åtminstone. Tyvärr fick Erik för sig att vi alla hade stuckit, och via ett missförstånd så drog han hem själv, medan vi andra var kvar där inne. Sedan började folk droppa av efter hand, samtidigt som jag ville gå vidare till Slagt, och var verkligen på väg också, men fastnade på ett annat dansgolv. Det slutar åtminstone med att jag är ensam kvar, och att jag dessutom inte kan hämta ut min jacka då jag supit bort garderobskvittot. Får vänta till ALLA andra gäster hämtat sina kläder, vilket visar sig bli vid 05:20-tiden, med följden att jag missade såväl kebabtallrik som bussen hem. Bara att börja promenera. Var hemma vid 7-tiden... råttans år höll verkligen i sig och slutsatsen får ändå bli att detta var en av årets hittils sämsta kvällar.

Desto mer press på lördagen att bli lyckad, således. Väcktes lite för tidigt av någon idiot som hade en Harley Davidson ståendes på tomgång nedanför mitt sovrumsfönster. Motorljudet från en HD låter konstigt nog ganska mycker som en HD(Hårddisk) som håller på att överhettas och explodera, så först gick jag och kontrollerade så min dator mådde bra, innan jag förstod vad källan till oväsendet var. Lyckades somna om och fick någon extra timmes sömn. Ägnade sedan eftermiddag och kväll åt att spela gitarr och bas, innan jag tog ett bad, en whiskey och inväntade skjutsen.

Det var verkligen en större liga som skulle ut denna kväll, och fullt ös på förfesten. KJ var dedicated driver och jag snyltade till mig Shotgun-platsen mot ett löfte om att fixa in honom och Erik före kön. Det gick som planerat och vi började kvällen med lite sjysst barhäng med mörk öl, chilinötter och tequila. Därefter eskalerade alkoholintaget stadigt, och vi hade faktiskt en extremt kul kväll trots att musiken var långt ifrån det man hoppats på. Tydligen hade jag utövat armbrytning mot en tjej inne i Vinylbaren... det är suddigt. Jag och Erik fick nog och bestämde oss av någon anledning för att åka hem till mig. Bussen stod precis på plats, så vi fick än en gång skippa fylle-kebaben. Detta kompenserade jag dock genom att handla nybakta frallor för 50:- av bagaren här nere, som vi mumsade i oss med allehanda pålägg samtidigt som vi av oklar anledning kollade på Californication. Lördagen var trots allt en höjdarkväll, med all fokus på vänner och alkohol.

Idag hade jag lite olika bud på vad som skulle göras... hälsa på morfar var en tanke, men den avfärdades på grund av olika skäl. Jag och Olof lyckades läsa varandras tankar, och föreslog nästan unisont en intern söndagsklassiker: Take away från ThaiThai och en bra film, kan knappast slå fel! Vi såg först en dokumentär om Pulley (helt OK, men kunde ha varit mycket bättre), och därefter A Clockwork Orange, som jag pinsamt nog inte sett tidigare. Maten var svingod och filmerna kanonbra. Vi avrundade med att gå till Midhem (Olof var mer hungrig), sedan till Valdemarsro, sedan tillbaks hit - en fin avrundning på en totalt sett bra helg!

Hoppas de inte ringer mig och vill att jag ska börja jobba klockan 08:00 idag, det kommer inte att gå bra...

Hoppas att denna vecka blir vändpunkten.

Råttans år (men Erik är tillbaka!)

Erik är hemma från Irland tills på tisdag, det är faktiskt obeskrivligt skönt, och jag har verkligen saknat honom. Idag var vi en sväng på stan... Erik skulle köpa skor. Ni som känner mig vet att jag inte kan gå på sko-shopping utan att även utöka min egen samling, och så inte heller idag. Slog till på ett par sjukt bekväma Reebok Ventilator i en lite udda, men i mitt tycke ascool färgkombination: http://www.shoes.com/product.asp?catalog%5Fname=web&product%5Fid=5045670&variant%5Fid=EC1053216&CMP=OTC-Nextag&partnerid=Nextag&cpc=Nextag&=campaign=Reebok&category=M&cpckw=Reebok+Men's+Shoe+(Black/Green/Pink)

Köpte även ett par tröjor och ett skärp... so much for saving money...

Lämnade av Erik och Sebbe, sen åkte jag och tränade ett svettigt pass, och svettades därefter ännu mer i bastun. Bastu är sjukt underskattat, vill jag hävda.

Jag och Sebbe, och skulle det visa sig, även Erik, har lidit av något som vi kallat 2008-syndromet. Motgångarna började (enligt Sebbe) redan på nyårsdagen, och sedan dess har det väl gått mer eller mindre utför, för oss alla. Vi klurade ut varför. Det är Råttans År, enligt kineserna. Alla vet ju att råttor är motbjudande djur.

Vi fruktar inte, för vi vet att Räven lätt käkar upp Råttan, och nu är rävtrion återförenad vilket innebär att inget kan stoppa oss denna helg! Ikväll ska vi pröva på något nytt... Jac's brorsa skall spela skivor på Club 90's på gamla Deep, och 90-talet ligger oss förstås varmt om hjärtat. Vågar man hoppas på Snow - Informer", Haddaway - What is love?, Culture Beat - Mr. Vain och kanske rent av Green Day's Basket Case? VI får se! Är det tråkigt så är det åtminstone nära till KB...

Ska på anställningsintervju kl 15:00, spännande, spännande!

Gonatt!


Denna dag förtjänar ingen genomtänkt rubrik

Idag har jag:

* Blivit väckt av ett erbjudande om uppföljande anställningsintervju på fredag - sweet!

* Gått morgonpromenad

* Käkat lite av min goda chili, på mackor

* Repat (det gick rätt bra idag)

* Hälsat på Sebbe. Vi gick till Falafel Kitchen för han skulle käka. Sen skulle han köpa snus i en butik bredvid. Sebbe betalde med en femhundralapp, och fick 560:- i växel. Bra rabatt!

* Hälsar på Jacob och traskat en runda och snackat skit

* Hälsat på mamma och hämtat ett papper

* Slöat här hemma

* Tränat här hemma

* Diskat all min disk. Det tog en timme ungefär.

* Duschat

* Beställt biljett till West Coast Riot i sommar, en festival i Göteborg med hittils helt makalös lineup bestående av bland andra NOFX, Bad Religion, Millencolin och Randy - och då är det ändå ett tiotal band kvar som skall offentliggöras!

* Slösat bort några värdefulla sömntimmar på förmodligen helt meningslösa saker, som exempelvis att skriva blogg...

Hej då.

Chili Con Carne, ett recept och mycket mer!

Som ni kanske läste tidigt imorse så var jag lite förvirrad efter ett litet experiment med att försöka hålla sig vaken en liten stund och känna på reaktionerna av Stilnoct (google it, suckers). Det gick som det gick.

När jag lagt mig trädde jag in i någon slags twilight zone, där jag flera gånger pendlade mellan sömn och vaken. Antingen sov jag, fast drömde att jag var vaken, eller så var jag vaken, fast hallucinerade. Mycket märklig känsla, men jag var ändå någotsånär utvilad när pappa ringde och tvingade upp mig 08:15 imorse. Svepte i mig en stadig frukost bestående av rågmacka med ost och caffé latte, sen körde jag mot dagens första intervju, i extremt god tid (för att vara mig). Första anhalten var Mercedes Sveriges huvudkontor i Fosie. Intervjun gick i mitt tycke bra. Personen jag träffade berättade mer om tjänsten men hade inte speciellt många frågor, utan hänvisade till mitt (tämligen, kanske lite väl, utförliga) CV. Hon meddelade dessvärre att jag lär få vänta några veckor på vidare besked.

Därefter körde jag till Need For Speed och hälsade på Alfred och snackade lite skit, sedan åkte jag hem för lunch. Nästa intervju var hos ett rekryterings/bemanningsföretag i Västra Hamnen. Lyckades hitta dit, och var än en gång i god tid. Skönt att slippa den vanliga paniken, kanske skulle göra det här till en vana, ja att komma i tid alltså. Denna intervju avsåg ett bemanningsuppdrag som uthyrd webbredaktör, och intervjun gick utmärkt. Det roliga i sammanhanget är att jag inte sökt tjänsten, utan rekryteraren hade själv sökt upp mitt CV via Monster.se, och bjudit in mig till intervju - och jag som inte trodde att de där "CV-registrerings-sajterna" var till någon nytta! Nåja, han avsåg åtminstone att rekomendera mig till sin kund, och de var desto mer angelägna, så jag hoppas att höra av dem redan i denna vecka för en kompletterande intervju ute hos själva arbetsgivaren. En väldigt stor fördel som jag inte kände till tidigare, är att man som uthyrd "konsult" bara har två veckors uppsägningstid, så skulle jag bli erbjuden en fast anställning under tiden, är det definitivt ingen omöjlighet att relativt smidigt hoppa vidare.

Vore faktiskt kul med lite jobb, framförallt att få träffa lite nytt folk och skaffa sig lite nya meriter!

Till något helt annat... för några nätter sedan drömde jag att jag hade en bebis. Jag minns inte vem modern var, bara att jag hade ett barn som jag tog hand om. Tvärtom vad jag hade förväntat mig, så var jag ledsen när jag vaknade.. Jag hade förväntat mig att känna lättnad, men jag saknade verkligen min lilla dotter. Undrar om det är ett tecken på att jag börjar bli gammal, eller bara knäpp i huvudet!

Ikväll lagade jag mitt livs hittils största Chili Con Carne. Lyckligtvis MYCKET godare än den vidriga pastarätten jag svepte ihop på fyllan i lördags.
Recept-tajm igen (OBS, känsliga personer som inte gillar kryddstark mat kan med fördel byta ut Piri Piri, Habanero, Spansk peppar och Jalapeno mot mildare alternativ, om man inte vill tänka på kryddningen kan man använda Santa Marias färdiga kryddmix för tacos, men det lär gå åt 5-6 påsar, minst):

* En jättestor, gammaldags gryta, helst i gjutjärn
* 2,5 kg nötfärs (låg fetthalt att föredra)
* 2 förpackningar passerade tomater
* 2 burkar Heinz vita bönor
* 3 Burkar Zeta Kidneybönor
* 2 Burkar Green Giant majskorn
* 2 Stora Habanerofrukter
* 9 spanska pepparfrukter
* 2 stora jalapenô
* En halv burk Piri Piri
* Chiligrillkrydda, salt, peppar

 - Bryn köttet på hög värme i matolja eller smör (undvik margarin, det är ohälsosamt). Rör om kontinuerligt så att det inte bränns fast och inte blir "kokt". Det tar sin tid med såhär mycket kött, men det är viktigt att det blir ordentligt. Salta och peppra under tiden.
 - När ALLT kött är brynt, tillsätt tomaterna. Rör om. Låt koka på hör värme medan du skivar/hackar upp pepparfrukterna, habaneron och jalapenon.
 - Häll i bönor, de hackade "frukterna" och majsen. Rör om och fortsätt koka på relativt hög värme.
 - Krossa Piri Pirin, företrädesvis i en mortel, och tillsätt tillsammans med chiligrillkrydda och eventuella andra kryddor efter smak. UNDVIK att få Piri Piri på fingrarna, det är STARKT och går inte ens bort efter noggrann tvätt. Fråga INTE hur jag vet..............
- Låt koka på hög värme i tio minuter under omrörning. Smaka av med salt/peppar. Är det för salt, tillsätt Heinz Ketchup. Sänk därefter värmen och låt puttra utan lock i 1-2 timmar. Rör om var 15-20:e minut.
- Servera som den är, eller med tortillas, tacoskal, vitt bröd eller ris. Om du mot förmodan inte orkar äta fyra kilo mat passar resterna utmärkt att ha i kyl eller frys.

En lika nyttig som god måltid, eftersom den är mycket proteinrik och väldigt snål på sabba kolhydrater och fett. Dessutom är stark mat extremt bra för ämnesomsättningen.

Har kollat färdigt på Säsong 5 av OTH, ÄNTLIGEN slutade det lyckligt!


Hallisblogg?

Hittils har jag bara blivit lite snurrig..och så kändes det precis som att jag hade strumpor på, vilket inte är fallet.

Jag går väldigt vinkligt, koordinationen är inte som den borde. Det går väldigt sakta att skriva..

Färgerna ser konstiga ut.

Om jag blundar ser jag ett konstigt nät för övat. som om ögat övertäcks av en fingerborg snarare än av ögonlocket...

...mot sängen...fortsättniong följer!

Ödesdiger tisdag väntar...

...nja, inte riktigt. Skall emellertid på två anställningsintervjuer imorgon, det ska bli både kul och spännande. Det känns emellertid lite jobbigt också, om jag nu antar att jag kommer bli erbjuden båda jobben... hur väljer man då? Nåja, vi får se vad respektive företag är beredda att erbjuda för ersättning.

Idag har jag inte gjort så värst mycket. Sov lite för länge, slöade ett tag, var sedan och storhandlade, sen och tränade.

Nu ska jag duscha, sen sova, med hjälp av Stilnoct. Tidig morgon imorgon...

Maybe this week will be better than the last...

Förra veckan började förvisso bra, men slutade inte direkt med någon succé.

I fredags knallade jag planenligt bort till bolaget, och träffade likaledes planenligt Mr. Kuken för ett kortare alkoholistmöte med tillhörande shoppning. Sen fick jag skjuts av honom i hans vackra bil. Sen gick jag en runda i det fina vädret.

Fredagskvällen blev inte så minnesvärd. Seg förfest (några spelade poker, vilket ju knappast bidrar till partystämningen). Slagt var inte heller så minnesvärt, i ärlighetens namn. Samtalade med några trevliga tjejer, men det ledde förstås inte till något. Spelade bort pengar, och straffade mig själv genom att gå hem. Sjöng hela vägen, och väckte väl halva Kirseberg på kuppen. Skitsamma.

Lördagen var något bättre. Sebbe skulle ha dejt, så för första lördagen på 9 månader skulle han inte med, lite tomt utan banditen. Mamma hade gjort ryggbiff med potatisgratäng och pepparsås som jag avnjöt med stor aptit, hon är grym på att laga mat min kära mor. Sedan var pappa snäll och skjutsade mig, Robban och Nasse till Madeleine som lånade ut sitt rum till förfesten. Och jäklar vilken förfest sedan... galet mycket alkohol i omlopp, och resultatet därefter - väldigt trevligt, men väldigt dimmigt efteråt. Vi var inne en snabb sväng på Mascot och tog en öl, sen KB varav jag inte minns så värst mycket. Träffade Jonte, lite otippat. Gick emellertid därifrån runt 3-tiden, för att köpa kebab, men bussen stod på hållplatsen så jag la benen på ryggen istället, och lyckades otroligt nog hinna med.

För att kompensera för den uteblivna kebaben lagade jag mat när jag kom hem, fullständigt packad.

Recept, Tortelini del'Alcoholista
Ingredienser:
* 1 pkt Tortelini
* 10 starka bulgariska feferoni
* 15 vitlöksklyftor
* En halv flaska Heinz ketchup
* Salami, skivad

Börja med att salta vattnet alldeles för mycket, och koka därefter tortelinin lite för kort tid, så att de fortfarande är lite sådär otäckt hårda i mitteln. Häll av vattnet. Hacka feferonin och pressa ned vitlöken. Spruta på ketchupen. Rör om. Släng i några sporadiska salamiskivor. Rör om igen.

Servera/vomera. Fy fasen vad det INTE smakade gott.

Idag har jag ägnat mig åt självömkan och One Tree Hill, inte ett idealiskt slut på helgen.


Kärlekstörst = koffeinberoende

Nej, det blev ingen tidig början på helgen. Bögen Micke drog sig ur, bokstavligen i sista sekund. Vad ska man med en så oduglig snorvalp till - han ska nog få veta att han lever nästa gång vi ses!

Istället surade jag, och otäcka känslor kom fram. Känslor jag inte haft på väldigt länge. Behov av fysisk närhet och kärlek, till exempel. Sen drack jag en dubbel espresso, och vips kändes det bättre.

Har varit ovettig hela dagen, än en gång. Men vad fan, man får passa på så länge man är ledig... som Morrissey sjöng... "I was looking for a job, and then I found a job, and heaven knows I'm miserable now"

Och hur ska det gå med mitt serieknarkande när jag får jobb? Idag kollade jag slut på de fyra sista av de 16 avsnitt jag lyckats få ner av One Tree Hill säsong 3. Avsnitt 16 slutar som bekant på ett minst sagt dramatiskt sätt, vilket gjorde det helt olidligt att sluta där. Två timmar av min eftermiddag gick således åt till att försöka hitta avsnitt 17-23 på alla jordens Torrent-sajter, DC++ och LimeWire. Fruktlöst. Hittade några torrents men inte en jävel som seedade. Jag bestämde mig för att kolla ett avsnitt av Fifth Gear, och sen Californication medan jag tränade här hemma. Californication är en helt underbar serie, sköna citat och absurda situationer staplas på hör, och David Duchovny har aldrig varit ens i närheten av lika bra som här - alla måste titta. Favoritcitat:

"A morning of awkwardness is a lot better than a night of loneliness"

Till slut lyckades jag hitta en torrent innehållandes mina saknade OTH-avsnitt, lyckan var obeskrivlig. Tänk, att kunna sätta igång nedladdningen av ett halvårs TV-program innan man går och lägger sig, och kunna avnjuta det redan när man vaknar igen. Länge leve internet.

Nina var snäll mot mig idag för första gången någonsin tror jag. Det var en upplevelse.

Fredag alltså, skall bli underbart med lite ljuvt svineri ikväll. Sebbe sa innan att han redan såg framför sig den immiga ölburken, och längtade efter psst-ljudet när man öppnar. Jag tar det ett steg längre, och längtar redan till fredags-eftermiddags-kön på bolaget på burlöv center. Då har det fan gått långt! 

I won the war

Min äckliga granne en våning ner väckte mig imorse genom att spela hemsk Trance och RnB-musik på väldigt hög volym. Inte första gången detta händer. Först låg jag och försökte somna om, med förhoppningen att han skulle tröttna på sin egen smörja efter ett par låtar, men icke. Dags för offensiven. Drog upp basen och volymen på stereon rejält och vevade igång några riktigt snabba Lagwagon-låtar från Hoss. Det visade sig mycket effektivt. De spelar så jävla snabbt att det i princip är bas hela tiden, till skillnad från hans dunka-dunka med fasta BPM.. Följaktligen fortplantade sig en rejäl vägg av hård bas ner genom golvet till grannen. Efter tre Lagwagonlåtar gav han upp, och jag kunde stänga av och somna om.

Tyvärr sov jag lite för länge sen. Och röven Micke verkar banga för konserten. Och hur kul är det att gå själv på konsert? Nej va fan där får nog gränsen gå....äh vi får se.

Helgen börjar tidigt den här veckan!

För redan idag är det konsert med Reel Big Fish, som har låttitlar som "Drinking", "Drunk Again", "Party Down", och deras största hitsingel, "Beer". Detta innebär förstås att man inte skall se Reel Big Fish nykter = fest. Hoppas inte MIcke bangar ur nu bara, den lilla valpen.

I söndags satte jag upp tre "viktiga saker" att göra den här veckan. Ännu har jag inte gjort någon av dem. Helvete vad förslappad jag är, ännu värre än jag först befarat.

Idag har jag mestadels slappat, men jag har faktiskt också
* Varit och kört ett hårt pass på gymmet. Otroligt befriande.
* Varit hos Tommie och fixat kompletterande blanketter så jag kan få mina stålar från A-kassan
* Träffat Jacob och kollat Top Gear
* Tvättat mitt i natten
* Kollat alldeles för många avsnitt av OTH
* Desperat försökt hitta avsnitt 17-22 av säsong 3, utan nämnvärd framgång.

Ehm, klockan är sju på morgonen. Dags att försöka sova. Hadebrahaaaj

Arbetsförmedlingen Strikes Back (med stor framgång)

Grattis Arbetsförmedlingen, ni ligger faktiskt på pluspoäng, för ett tag framåt!

Efter äckelmötet i torsdags blev jag tilldelad en tid hos en handläggare, i mitt fall klockan 10:00 imorse. I ett desperat försök att slippa gå upp tidigt på morgonen mailade jag min tilldelade handläggare och bad att få byta tiden. A-kassan tycker dock inte att man får byta bort handläggartider utan giltig anledning (bokad anställningsintervju på samma tid), så jag fick vänligen se till att infinna mig ändå. "Hemläxan" inför mötet var att fixa en meritförteckning och att skriva ett ansökningsbrev, att ta med och visa för handläggaren. Jag passade på att fråga handläggaren redan i torsdags, om det gick bra att jag mailade dokumenten till henne istället, eftersom jag förstås redan hade dagsfärskt CV och ansökningsbrev att tillhandahålla.

Till min stora förvåning gick det utmärkt att maila, och hon lovade att kolla genom mina handlingar och komma med feedback på "handläggarträffen" då även en "handlingsplan" skulle upprättas. Det var alltså inte utan viss spänning som jag äntrade förmedlingens lokaler imorse (kolla, jag benämner dem inte ens med hemska skällsord längre). Gissa om jag glad när min handläggare inte alls var någon av surtanterna från mötena, utan en väldigt trevlig tjej. Jag fick berätta lite om hur jag gör för att leta jobb, och till min stora förvåning och nära euforiska glädje förstod hon att jag inte är som 90% av landets arbetssökande, det vill säga helt dum i huvet. Jag hade befarat att handlingsplanen skulle innebära något i stil med ett besök i veckan kl 08:00 varje måndag. Istället fick jag höra att "Ja, du har ju onekligen bra koll på det här med att söka jobb och tycks inte behöva något nämnvärt stöd i nuläget. Maila mig om en månad och berätta lite om hur det gått, och sen en gång till i April, så kanske vi får boka in ett nytt möte i Maj, om du inte hittat något jobb tills dess" GREAT SUCCESS!

Därefter gick vi genom mina inskickade ansökningshandlingar och jag fick lite förvånansvärt bra och relevant kritik, men framförallt väldigt mycket beröm. "Detta här är i princip perfekt formulerat, det jag har markerat är verkligen bara smådetaljer. Du befinner dig på en helt annan nivå än de flesta andra arbetssökande och det skulle förvåna mig mycket om du inte får jobb inom kort."

Bra boost för självförtroendet, med andra ord, vilket var lika skönt som faktumet att jag nu inte behöver sätta min fot hos AF på minst två månader (förhoppningsvis aldrig mer) !Inte blev det sämre av att det så fort jag kommit hem ringde från ett företag hos vilka jag sökte jobb i förra veckan, och ville boka intervju. Förvånansvärt bra start på dagen, verkligen!

Detta gjorde emellertid att jag kostade på mig att slöa bort hela resten av dagen. Nu på kvällen har jag varit på möte med BMWCS, där fick vi utsökta mackor och mycket gott kaffe. Kunde absolut varit värre!

Dags för dusch! Kram till alla som förtjänar och/eller vill ha en.

Can we take a ride? Get out of this place while we still have time...

Oh, vad Jimmy var bra, ruggigt bra. Jag var förvisso förbannat full under delar av konserten, men det hör till. Vansinnigt rolig kväll, med rock-Loka på tåget, long island ice tea på Hard Rock och allt annat som gör en riktig helkväll. Söndagar KAN vara roliga, uppenbarligen. Ingen framgång med att mygla sig in backstage dock, ovanligt nog... lika bra det... hade nog inte kunnat få ur mig något vettigt ändå.

Sammanfattningsvis ett utmärkt kombinerat bra slut på förra veckan och en riktigt bra början på den nya!

Gonatt, eller så.

It hurts because it should..

I could never be the one that you want
Don't ask
So here's to living in the moment
´cause it passed


Idag skall jag med Calle och Dennis och Jonte med flickvän och njuta Jimmy Eat World i grannlandet. Fy fan vad gott det skall bli.

KB har återvunnit sin plats i hjärtat. Jag har försonats med Mr. Vakt och kvalat in till en ständigt utmärkt placering framför ordinarie kö. Gott

Sova nu ja.. Bis Dann!

Speldjäfvul

Kvällen har vigts mestadel åt tjänstgöring för Speldjävulen. Hemskt ledsen grabbar. Jag skyller på Mr. Jameson. Bättring utlovas. Speljävulen jävlades förstås jävligt mycket, men jag lyckades jävlas tillbaks, med eftertryck. Kanske rent av så att vi nu är kvitt, Jävulen och jag.

Personifierade begreppet dumsnäll idag tror jag, och hoppas verkligen att det gav pluspoäng på karmakontot. KNASIBAS

Nu är det helg igen och nu är det helg igen och helgen varar ända fram till..måndag?

Nu har jag varit uppe i mer än 21 timmar i följ, det är en bedrift, och ett bevis på koffeinets makt.

Har onekligen varit lite förvirrad under kvällen. Det kan vara stormen som ställer till det för mig. Stormen var underbart arg, kall, blöt och helt utestängd från den varma bilen, precis som det ska vara. Känner början på något bra. Hoppas att det inte är blåser förbi.

Någon av manusförfattarna till One Tree Hill måste verkligen kunna läsa mina tankar. Hittils har följande av mina absoluta favoritartister nämnts eller medverkat:
* NOFX ( dels började i princip hela serien med ett NOFX-citat, och senast nusenast nu med ett omfattande citat från Regaining Unconsciousness)...dekaler här och var...
* Hot Water Music
* Get Up Kids
* New Amsterdams
* Dashboard Confessional
* Bad Religion
* Audio Karate (Poster i Peytons rum)
* Jimmy Eat World

Många av mina absoluta favoritartister, således, och då har jag ännu bara kommit halvvägs in i säsong två. Underbart att de utbildar dagens ungdomar med RIKTIG musik! OCH som om det inte vore nog, så vem dyker upp i rollen som Haleys pappa, om inte min 80-talsfavorit i egen hög person - Mr Huey Lewis! Det var pricken över i, liksom. Oh ja, jag är SerieNördare delyx. Jävla Calle och Jacob, det är ert fel!

På tal om musik.... ska bli HELT underbart att åka till Kph på söndag och kolla Jimmy Eat World, har längtat länge efter detta!

Min näsa jävlas med mig. Är konstant täppt i vänster näsborre, hoppas lite sömn trollar bort problemet.

Har inte haft någon lycka i att hitta mina försvunna vänner, det vill säga skivor. Jag hittade Pulleys första album i handskfacket till M5:an, men Get Up Kids - Something To Write Home About fick jag ladda ner. Hade glömt hur fruktansvärt bra den skivan är. Det är för närvarande den enda skiva i min Winamp där ALLA låtar har 5 stjärnor av 5 möjliga! Skall emellertid omvärdera detta när glädjen av att återhöra låtarna fått sjunka in lite....

Natti